Izvor: B92, 30.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković i Jotić za oslobađanje

Beograd -- Optuženi sudija Vrhovnog suda Ljubomir Vučković i vođa kruševačkog klana Zoran Jotić Jotka zatražili su da budu oslobođeni.

U završnoj reči na suđenju u Specijalnom sudu Jotić je rekao da nikada nije dao novac sudu da bi bio oslobođen. "Da sam mu dao i hiljadu evra, za mene bi to bila završena stvar", kazao je Jotić i dodao da je Tužilaštvo selektivno koristilo transkripte prisluškivanih razgovora.

Suspendovani sudija Vrhovnog suda Ljubomir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučković zatražio je takođe oslobađajuću presudu, istakavši da nije vršio uticaj ni na jednog sudiju Vrhovnog suda da se obori prvostepena presuda Jotiću. "Kada se tako nešto obeća i ne ispuni, onda se gubi glava. Zašto bih ja tako nešto ponudio da uradim u ovim godinama i sa porodicom koju imam", dodao je Vučković.

On je kritikovao optužnicu, ocenivši da je neozbiljno da se navede da je na nepoznatom mestu, od nepoznate osobe, primio nepoznati iznos novca.

Optuženi Dževa Zekić i njena deca Laida Plojović i Dževad Zekić, koji su ranije priznali da su dali novac sudiji Vučkoviću da bi Dževad bio oslobođen pred Vrhovnim sudom, rekli su da se kaju i da im je žao što su izvršili krivično delo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.