Vučinić pod istragom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2009, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučinić pod istragom

BEOGRAD - Dežurni istražni sudija saslušao je danas Sinišu Vučinića i doneo rešenje o sprovođenju istražnih radnji protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, izjavio je Tanjugu portparol Trećeg opštinskog suda u Beogradu Dragan Milošević.

O pritvoru koje je predložilo Tužilašstvo istražni sudija će odlučiti u toku popodneva, rekao je Milošević.

MUP je ranije danas saopštio da su pripadnici beogradske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sproveli dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda Sinišu Vučinića (42), koji se po nalogu Tužilaštva odazvao pozivu policije, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Vučinić, koji se predstavlja kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, posredstvom medija u RS krajem jula pretio je novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unije Žarku Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

U pismu "Glasu srpske" i "Vremenu" Vučinić se hvalio da je doprineo ubistvu Đinđića i naveo da će, kako sam tvrdi, "kako je ubio Đinđića, tako ubiti i Vasića i Koraća".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.