Vučević i Čen Bo o zajedničkim projektima u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 12:44

Vučević i Čen Bo o zajedničkim projektima u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se se ambasadorkom NR Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo u Gradskoj kući. Tom prilikom oni su izrazili veliko zadovoljstvo zbog tradicionalno dobre saradnje i povezivanja dva naroda.

Razgovarali su o važnosti realizacije velikih infrastrukturnih projekata koji doprinose menjanju ekonomske slike i opštem napretku.

Gradonačelnik je istakao značaj projekata izgradnje Fruškogorskog koridora i četvrtog mosta u produžetku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bulevara Evropa, koji će biti relizovani u saradnji sa kineskim partnerima.

Kultura, obrazovanje i sport takođe su ocenjeni kao veoma bitne oblasti.

Gradonačelnik i ambasadorka rekli su da očekuju poboljšanje prilika kada je reč o pandemiji, pa time i normalizaciju aktivnosti, između ostalog, u pomenutim oblastima društvenog života.

Vučević se zahvalio na velikoj podršci kineskog naroda Srbiji u suočavanju sa izazovom koji je pred čitavim svetom i naglasio da solidarnost i zajedništvo jedino mogu da proizvedu promene na bolje.

Zvaničnici su razgovarali i o sve većem ekonomskom potencijalu turizma i doprinosu kulture na tom polju.

Oni su se složili da će nastaviti sa realizacijom važnih projekata u vitalnim oblastima, prevashodno na polju infrastrukture, ali i da neće biti znemareni dugogodišnja kulturna razmena i dalje učvršćivanje veza u oblastima obrazovanja i nauke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasadorka Kine u poseti Novom Sadu

Izvor: B92, 16.Jun.2021

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se se ambasadorkom NR Кine u Srbiji NJ. E. Čen Bo u Gradskoj kući. Tom prilikom oni su izrazili veliko zadovoljstvo zbog tradicionalno dobre saradnje i povezivanja dva naroda...Razgovarali su o važnosti realizacije velikih infrastrukturnih projekata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.