Vrhovni sud potvrdio kazne Legiji i Zvezdanu Jovanoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud potvrdio kazne Legiji i Zvezdanu Jovanoviću

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije potvrdio je danas devet prvostepenih kazni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, a trojici optuženih smanjio je kazne zatvora.

Kazne na po 40 godina zatvora Vrhovni sud je potvrdio Miloradu Ulemeku - Legiji i Zvezdanu Jovanoviću, kao i kazne na po 35 godina Aleksandru Simoviću, Ninoslavu Konstantivnoviću i Vladimiru Milisavljeviću.

Vrhovni sud je smanjio kaznu Sretku Kaliniću sa 35 na 30 godina zatvora, Dušanu Krsmanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 30 na 20 godina i Željku Tojagi sa 30 na 15 godina.

Kazne zatvora od po 30 godina Vrhovni sud je potvrdio Milošu Simoviću, Milanu Juršiću i Branislavu Bezareviću.

Portparolka Vrhovnog suda Vesna Dabić je rekla da je presuda tog suda obrazložena na 107 strana i danas će biti upućena Okružnom sudu u Beogradu, koji će je proslediti Tužilaštvu, optuženima i njihovim braniocima.

Dabićeva je kazala da Ulemek i Jovanović, koji su osuđeni na najstrožu kaznu od po 40 godina zatvora, po zakonu imaju pravo i na trećestepeni postupak.

Oni, rekla je Dabićeva, mogu u roku od 15 dana od dana kada im bude dostavljena presuda Vrhovnog suda Srbjie da ulože žalbu, posle čega će Vrhovni sud održati sednicu u trećem stepenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.