Vrbašani sakupili 410.000 dinara za pomoć devojčici iz Rakovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2020, 19:14

Vrbašani sakupili 410.000 dinara za pomoć devojčici iz Rakovca

Na humanitarnom bazaru u Vrbasu za lečenje Lane Jovanović za samo par sati sakupljeno 410.000 dinara.

Juče je na glavnom gradskom trgu u Vrbasu održan humanitarni bazar na kojem je dobrovoljnim prilozima i kupovinom raznih proizvoda i usluga za samo nekoliko sati sakupljeno 410.000 dinara za lečenje devojčice Lane Jovanović iz Rakovca kod Novog Sada.

Kako kažu u organizaciji, sakupljanje donacija i pozivanje sponzora trajalo je nekoliko nedelja, a ideja je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bazar bude pre svega dečiji. Za relativno kratko vreme obezbeđena tri zamka na naduvavanje za dečiju razonodu, štandovi za izlaganje igračaka i robe i bogata tombola za sve učesnike.

Jedan deo učesnika bazara ponudio je svoje usluge poput pravljenja frizura i iscrtavanje lica bojama, a najveći broj Vrbašana donirao je nove i polovne igračke, knjige i drugo.

Na nekoliko štandova zainteresovani građani mogli su da kupe prehrambene proizvode poput domaćih kolača, grickalica, slatkiša, ali i voće, vodu i sokove.

U kasnim večernjim satima upriličena je i tombola za sve koji su ranije kupili listiće i time takođe donirali novac za lečenje devojčice.

Iz organizacije poručuju da su posebno ponosni na veliki broj Vrbašana koji se prijavio da volontira na štandovima ili preraspodeli proizvoda za prodaju i da će ovakvih humanitarnih akcija uskoro biti još.

Podsetimo, Lana Jovanović boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, retke i izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti. Lek postoji, ali je njegova cena preko dva miliona dolara. Ova teška životna priča pokrenula niz akcija, prodaja i licitacija širom naše zemlje da se što pre prikupi neophodan novac za devojčicino izlečenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.