Vozila sa 3,47 promila alkohola

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozila sa 3,47 promila alkohola

Patrola saobraćajne policije uhvatila je u noći između srede i četvrtka u centru Beograda ženu koja je vozila kola sa 3,47 promila alkohola u krvi! Mortus pijana Beograđanka stara 34 godine odvedena je u policijsku stanicu, u kojoj je celu noć ostala na trežnjenju!

Kako piše beogradski "Press", u rutinskoj kontroli patrola policije zaustavila je u ulici Džordža Vašingtona ženu koja je vozila sivu "tojotu".

- Ponašala se čudno. Svađala se sa policajcima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bila je agresivna. Kada su joj uradili alko-test, policajci nisu mogli da veruju. Alko-test je pokazao rekordnih 3,47 promila alkohola! Saobraćajci su ponovili test, ali je rezultat bio isti! Kolege kažu da u svojim dugogodišnjim karijerama nisu izmerili toliko alkohola ne samo kod žene, nego ni kod muškaraca - kaže sagovornik "Presa" iz policije i dodaje da je ova žena imala srpsko državljanstvo, ali englesku vozačku dozvolu.

Žena je odmah sprovedena u policijsku stanicu u Mirijevo na trežnjenje i protiv nje je podneta prekršajna prijava.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je za "Pres" da je samo puka sreća što nije došlo do teške saobraćajne nesreće, jer svako ko vozi sa toliko alkohola u krvi predstavlja ubicu na drumu.

Ženi koja je vozila sa 3,47 promila alkohola u krvi preti kazna zatvora od 15 do 45 dana. Ona će bez dozvole biti 12 meseci, a zaradiće i 14 kaznenih poena.

- Ovo je kao da je neko izašao na ulicu sa automatskom puškom i nasumice počeo da gađa prolaznike. Kada neko ima dva promila alkohola u krvi, njegova sposobnost da upravlja vozilom smanjena je čak 80 puta, što znači da je u ovom slučaju situacija bila još gora. Međutim, od deset prekršaja koji se naprave prilikom vožnje, čak devet načine muškarci tako da, generalno gledano, žene voze bezbednije - rekao je Okanović.

Stručnjaci ističu da je teško utvrditi koliko je pića mogla popiti žena kojoj je na alko-testu konstatovano 3,47 promila alkohola u krvi. U svakom slučaju reč je o potpunom pijanstvu, a kako kažu, muškarci uglavnom bolje podnose alkohol nego žene.

- Da bi neko imao u krvi 0,5 promila alkohola, dovoljno je da popije jednu do dve čašice žestokog pića ili dve flaše piva. Međutim, stepen pijanstva zavisi i od toga kojom se brzinom razgrađuje alkohol u organizmu - rekao je izvor "Presa".

* 1,2 promila alkohola imala u krvi sudija iz Sente koja je izazvala udes u maju 2010.

* 1,8 promila na alko-testu imala pevačica Romana Panić kada je vozila džip decembra 2010. godine

* 2,03 promila alkohola u krvi imala pevačica Ana Nikolić 10. novembra 2010.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.