Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozaču sude u Hrvatskoj?

ZAGREB - Državni tužilac u Novoj Gradiški prosledio je juče krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom protiv vozača „Lastinog“ autobusa Igora Jankovića (33) Opštinskom sudu u Novoj Gradiški, a ne nadležnim organima Republike Srbije.

Sudija novogradiškog Opštinskog suda Lidija Klašnja- Petrović, koja je zadužena za vođenje ovog predmeta, potvrdila je za Betu da je predmet dodeljen ovom Sudu jer je utvrđeno da je poginuli Miroslav Veljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << (76) hrvatski državljanin.

Dodala je da je rasprava zakazana za danas ujutro u 9 časova. Prema njenim rečima, predmet će do sutra biti kompletiran nalazima obdukcije i mišljenjem sudskog saobraćajnog veštaka, a nakon rasprave će odlučiti hoće li i kada početi suđenje.

Objasnila je da je zasad utvrđeno kako nastradali Veljković ima samo hrvatsko državljanstvo, što znači da predmet protiv vozača Jankovića ne može biti ustupljen Srbiji. Ukoliko se bude došlo do saznanja da je Veljković imao dvojno državljanstvo, Klašnja-Petrović nije isključila mogućnost da ovaj slučaj, ipak, bude ustupljen pravosuđu u Srbiji.

Zbog lakših telesnih povreda, vozač autobusa se nalazi u novogradiškoj bolnici, a danas će biti pušten na sudsku raspravu. U istoj bolnici se nalaze još dve povređene putnice čije je zdravstveno stanje bolje. Najteže povređena Viktorija Vujčević (68) nalazi se u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici.

„Lastin“ autobus se prošle nedelje zapalio na autoputu Beograd - Zagreb, kod Nove Gradiške, a u nesreći su poginuli Jelena Berdon (16) iz Beograda i Miroslav Veljković (76) iz Niša.

Nesreća se dogodila kada je autobus, iz još neutvrđenih razloga, udario u zaštitnu ogradu na autoputu i u potpunosti izgoreo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.