Vozač kamiona krijumčario lekove za životinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 11:31

Vozač kamiona krijumčario lekove za životinje

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gostun otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja oko 2.700 tableta i bočica različitih veterinarskih lekova koje je pokušao da prokrijumčari vozač jednog kamiona.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen kamion podgoričkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 30-godišnji državljanin Crne Gore.

On je na prethodno pitanje carinika rekao da nema ništa za prijavljivanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što se već na samom početku kontrole ispostavilo kao netačno.

Naime, u kabini kamiona, u krevetu vozača, pronađeno je šest kartonskih kutija punih lekova za životinje.

Ispostavilo se da je reč o 2.560 tableta leka „tenivet“, koji se koristi za prevenciju i lečenje parazitskih infekcija kod pasa i mačaka i 112 bočica rastvora za kožu „satar“, koji se primenjuje u lečenju krava, ovaca i koza.

Protiv vozača kamiona pokrenut je prekršajni postupak pred sudom, do čijeg će okončanja krijumčareni lekovi za životinje biti zadržani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.