Izvor: B92, 11.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač Laste tukao dečake

Beograd -- U incidentu u gradskom prevozu u Beogradu jedan vozač autobusa juče pretukao dva dečaka iz drugog autobusa.

Vozač autobusa preduzeća Lasta je, kako navode očevici, kod hotela Jugoslavija preprečio put autobusu Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 704 i išamarao dva dečaka u tom autobusu. Jedan od očevidaca incidenta javio se Radiju B92 i potvrdio da se radi o vozaču Lastinog autobusa.

"Primetio sam da smo pretekli jedan Lastin autobus i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas je taj isti autobus zaustavio, stao ispred nas kod hotela Jugoslavija. Naš vozač, sa linije 704, otvorio je vrata i kroz njih je utrčao vozač Laste, otrčao do dece i počeo da ih šamara i psuje. Verovatno su mu kroz prozor nešto pokazivali, pa je on stao i izmlatio ih. Bili su romske nacionalnosti i imali su oko 12 godina. Deca su bila u šoku, plakala su neko vreme i posle se smirila", kaže očevidac.

Direktor prigradskog saobraćaja Laste Pavle Obradović pozvao je redakciju B92 čim je, u vestima B92, čuo za taj događaj i rekao da takvo bahato ponašanje zaposlenih neće biti tolerisano. "Suspendovali smo vozača Zorana Kostića, koji je vozio na liniji Beograd-Brestač. U daljoj proceduri uzećemo izjavu od konduktera i svedoka, a ako sve to bude potvrđeno, najmanje što će vozač dobiti jeste otkaz", kaže Obradović.

Vozač autobusa na liniji 704, u kom su bili dečaci, prijavio je da se nešto desilo kod hotela Jugoslavije, ali navodi da nije video incident, rekao je za B92 glavni dispečer GSP-a Mića Dautović. "Autobus Laste je poprečio prolaz našem autobusu kod hotela Jugoslavija. Vozač tog autobusa je ušao u naš autobus i naš vozač ga je pitao šta se dešava, on ništa nije odgovorio i produžio kroz autobus, da bi izašao na zadnja vrata. Tek tada je naše vozilo moglo da napusti to stajalište", kaže Dautović.

Preduzeće Lasta uključeno je u sistem gradskog prevoza u Beogradu 1. januara, odlukom gradskih vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.