Vozač Koridora Srbije braniće se sa slobode

Izvor: RTS, 02.Feb.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač "Koridora Srbije" braniće se sa slobode

Iako je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu predložilo pritvor za vozača koji se sumnjiči da je izazvao saobraćajnu nesreću kod naplatne stanice Doljevac, Osnovni sud u Nišu to nije prihvatio, potvrđeno je RTS-u u Sudu.
Kao razlog za odbijanje pritvora navodi se to što je vozač D. S. uhapšen tek sutradan, a ne odmah posle nesreće, pa je za to vreme već mogao da utiče na svedoke.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toga, ima još dokaza koji ukazuju na uzrok saobraćajne nesreće, pa pritvor, kažu, nije potreban.
Upravo mogućnost uticanja na svedoke razlog je koji je Tužilaštvo navelo predlažući određivanje pritvora nakon saslušanja.
Detalje odbrane koju je D. S. izneo na današnjem saslušanju Tužilaštvo neće saopštavati pre ispitavanja svedoka.
D. S. se sumnjiči da je u četvrtak oko 8.20 izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna žena poginula, a pet osoba povređeno, kada se, vozeći automobil u kome je bio direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić nije zaustavio na naplatnoj stanici.
Podsećamo, zbog ove nesreće Babić je podneo ostavku na mesto direktora "Koridora Srbije".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saslušan vozač zbog udesa kod Doljevca

Izvor: B92, 02.Feb.2019

Vozač D. S. (35), koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod naplatne stanice Doljevac, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu...Tužilaštvo je nakon saslušanja podnelo predlog za određivanje pritvora, a kako se navodi, detalje odbrane koju je izneo neće saopštavati pre...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.