„Voleo“ i ženu i njenu ćerku

Izvor: Glas javnosti, 23.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Voleo“ i ženu i njenu ćerku

KRAGUJEVAC - Vest da je Kragujevčanin Slaviša R. (55) uhapšen zbog sumnje da je 12 godina silovao svoju pastorku I. V. i da je ona sa njim pre četiri godine rodila dete potresla je juče grad. Brojne novinarske ekipe, snimatelji i fotoreporteri čekali su više od dva sata pred zgradom suda zvanične izjave portparola i sudija. Kragujevačka policija, koja je juče uhapsila i istražnom sudiji Okružnog suda sprovela Slavišu R. (55), saopštila je da se osnovano sumnja da je Slaviša R. u dugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vremenskom periodu, od 1996. do 2008. godine, silovao svoju sada dvadesetčetvorogodišnju pastorku.

- Prvi put je to učinio kada je imala 12 godina, nakon čega ju je uz upotrebu sile i upućene pretnje da će o tome svima ispričati stalno primoravao na seksualni čin. Pre četiri godine devojka je rodila njegovo dete, ali je na Slavišin nagovor i zbog njegovih pretnji majci rekla da ne zna ko je otac deteta i da on navodno ne živi na području Kragujevca. Pre dva meseca devojka je sve ispričala majci. Od tada Slaviša je supruzi i pastorki pretio da će ih likvidirati, pa su one sve prijavile policiji - navodi se u policijskom saopštenju, prema kojem je Slaviša R. osumnjičen i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pošto mu je u kući pronađena bomba.

Uz pratnju policije, Slaviša R. je juče oko podneva doveden pred istražnog sudiju Danicu Marinković, koja ga je saslušavala puna dva sata.

-  Jedino što mogu da kažem jeste da je Slaviša R. saslušan. Istražni sudija Danica Marinković donela je rešenje o pokretanju istrage i, na predlog tužioca, odredila mu pritvor do 30 dana - izjavila je Suzana Grujović, portparol Okružnog suda.

Grujovićeva je naglasila da u ovoj fazi postupka ne mogu ništa više da kažu o ovom slučaju, s obzirom na to da je jedna prijava o navodnom silovanju nedavno „pala“, zbog čega sud mora da plati odštetu.

Već oko 14.20 Slaviša R. je, uz pratnju pripadnika policije u civilu i zatvorske čuvarske službe, sa kesom u ruci, sproveden u Okružni zatvor u Petrovac.

- Ne mogu da govorim o onom što je navela devojka iz isključivo etičkih razloga. S obzirom na jako iskren iskaz koji je pred sudijom dao moj klijent, ne može se nikako raditi o delu za koje je osumnjičen. Nikako nije reč o silovanju, jer se radi o obostrano dobrovoljnoj emotivno-seksualnoj vezi - izjavio je advokat Zoran Ilijevski, branilac Slaviše R.

Slaviša R. je pred sudijom priznao da je bio u emotivnoj i seksualnoj vezi sa devojkom.

- Ona je rekla Slaviši da je dete koje je rodila pre četiri godine njegovo, on je dete prihvatio, ali je, kako tvrdi, devojka bila i sa drugim muškarcima - kaže Ilijevski.

Advokat dodaje da je, prema iskazu, njegov klijent kupio taksi svojoj nevenčanoj supruzi, majci devojke koja ga je optužila za višegodišnje silovanje, i da je podigao i kredit da bi ga otplatio.

- Zbog naraslih dugova i nemogućnosti da obezbedi novac, nedavno je predložio da se taksi proda. Uskratio je i pastorki novac jer je počela da izlazi kasno i dolazi u jutarnjim satima - kaže advokat Slaviše R.

Slaviša R. je od 1996. živeo u kući svoje nevenčane supruge i njene kćerke u jednom od prigradskih naselja u Kragujevcu. Šta je i koliko majka znala, da li je nešto slutila pre ili nije, utvrdiće se istragom. Osumnjičeni je, inače, zaposlen u jednoj beogradskoj firmi, dok njegova nevenčana supruga taksira.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.