Vojvodini onemogućeno da podnese amandmane na budžet

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodini onemogućeno da podnese amandmane na budžet

Pokrajinski sekretarijat za finansije optužio je Vladu Srbije da je predlogom Skupštini da se Zakon o budžetu donese po hitnom postupku želela da onemogući vojvođanski parlament da podnese amandmane i da tako i zvanično iskaže neslaganje zbog nepoštovanja Ustavom utvrđenog minimalnog obima budžeta Pokrajine.

Pokrajinski sekretarijat je ocenio da je to još jedan razlog da se za javne finansije Srbije kaže da su "tajne javne finansije".

Podseća se da je Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zakona o budžetu Srbije za 2016. godinu Vlada usvojila 2. decembra i uputila Skupštini tek 4. decembra, u petak, kada je i objavljen na sajtu parlamenta i to u popodnevnim časovima. Krajnji rok za podnošenje amandmana bio je utorak 8. decembar, u 13 časova, za kada je zakazana sednica Skupštine.

"Hitan postupak donošenja Zakona o budžetu Srbije za 2016. ima za posledicu umanjenje demokratskog potencijala parlamenta, isključivanje šire javnosti, kao i nemogućnost da Skupština Vojvodine blagovremeno podnese amandmane", piše u saopštenju.

Da bi Skupšina Vojvodine uložila amandmane, trebalo je da ih, za manje od 96 sati, pripremi pokrajinska administracija, potom da ih usvoji Pokrajinska vlada, dostavi Skupštini Vojvodine, a Skupština pokrajinskim poslanicima u skladu sa Poslovnikom, da bi poslanici razmotrili i usvojili predložene amandmane i da ih Skupština Vojvodine podnese predsedniku Skupštine Srbije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.