Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik stradao na odsustvu

Zrenjanin -- Vojnik Danijel Stanojević iz Petrovca na Mlavi utopio se danas oko 05:20 na gradskom kupalištu kod Zrenjanina.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Stanojević bio na odsluženju vojnog roka u Centru za obuku Kopnene vojske u Požarevcu, a vikend-odsustvo mu je odobreno za selo Sige u opštini Petrovac na Mlavi, odakle su mu roditelji.

Prema navodima Ministarstva odbrane, on je, umesto u Sige, s vojnikom iz jedinice Aldinom Peljtom otišao u Zrenjanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Peljtovih roditelja, gde su, posle večernjeg izlaska u grad, otišli na kupalište, na kom se Stanojević utopio.

Ministartsvo odbrane navodi da se svi vojnici po dolasku na odsluženje vojnog roka upoznaju s naređenjem o zabrani kupanja na rekama, jezerima i moru tokom služenja roka, i da se, pre korišćenja svih vrsta odsustva, ponovo upozoravaju na to naređenje.

"Tako su i vojnici Stanojević i Peljto pre polaska na vikend odsustvo, uz potpis ponovo upoznati s naređenjem o zabrani kupanja na rekama, jezerima i moru", ističe Ministarstvo odbrane.

Stanojević je na odsluženju vojnog roka bio od 3. juna.

Razlog utapanja nije saopšten.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.