Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik poginuo iskačući iz voza

Velika Plana -- Vojnik Uroš Petković poginuo je juče na železničkoj stanici u Velikoj Plani pri iskakanju iz voza.

Uroš Petković, iz Smederevske Palanke, poginuo je nesrećnim slučajem juče u 15.30 kada je iskočio iz voza koji je, iz stanice Velika Plana, kretao za Niš. Prema rečima istražnog sudije Okružnog suda u Smederevu Mirka Šakića, Petković je pri doskoku udario glavom o betonski stub i na putu prema bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci podlegao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povredama.

Petković se, sa odobrenog vikenda, vraćao na odsluženje vojnog roka u Požarevac. Predstavnik Javnog preduzeća Železnice Srbije za medije Mile Lokas rekao je da je komisija za vanredne situacije utvrdila da to preduzeće ne snosi odgovornost za pogibiju Petkovića. "Mašinovođa voza je između III i IV koloseka primetio osobu koja leži na šinama i ne pokazuje znake života, o čemu je obavestio otpravnika poslova stanice, a on hitnu pomoć u Smederevskoj Palanci", kaže Lokas.

Istražni sudija Okružnog suda u Smederevu je naložio obdukciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.