Vlasniku agencije Konte produžen pritvor za još 30 dana

Izvor: Blic, 19.Avg.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasniku agencije "Konte" produžen pritvor za još 30 dana

Vlasniku turističke agencije "Konte" Želimiru Šimpragi, osumnjičenom da je prevarom oštetio više od 100 turista koji su uplatili letovanje preko njegove agencije, produžen je pritvor za još 30 dana, izjavila je danas portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Ristić je izjavila Tanjugu da je Šimpragi pritvor produžen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Viši sud pokrenuo je istragu protiv Šimprage sredinom jula zbog sumnje da je iskorišćavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svog položaja oštetio više od 100 građana koji su uplatili aranžmane za letovanje preko njegove turističke agencije, ali nisu uspeli da realiziju svoja putovanja possto "Konte" nije izmirio potrebne uplate.

Šimpraga se sumnjiči da je uplatama klijenata za putovanja, vraćao svoje dugove.

Turistička inspekcija je pokrenula postupak za oduzimanje licence agenciji "Konte", pošto nije obezbedila smeštaj svojim putnicima u Tabi u Egiptu, posle čega je Šimpraga uhapšen 12. jula u svom stanu u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.