Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višestrukom ubici počelo suđenje

Niš -- Suđenje slovenačkom državljaninu Silvu Plutu u odsustvu počelo je danas u Okružnom sudu u Nišu.

On je optužen za ubistvo Jasmine Đošić iz Aleksinca. Plutu se sudi u odsustvu pošto u Sloveniji izdržava maksimalnu zatvorsku kaznu od 30 godina zbog ubistva Ljubice Ulčar i pokušaja ubistva njenog muža Mirka u oktobru 2005. godine. Pred niškim sudom Plutu se sudi i za više razbojništava i pokušaj ubistva još jedne ženske osobe.

Ista optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tereti i Srđana Živkovića iz Aleksinaca za pokušaj ubistva, teške krađe i nekoliko razbojništava.

Predsednik Okružnog veća, sudija Zoran Krstić, saslušao je oca pokojne Jasmine, Ljupču Đošića, koji je od suda zahtevao da se Plut ispita da li je ubistvo njegove ćerke naručeno i plaćeno. Majka i brat devojke nisu želeli da govore na sudu.

Suđenje se nastavlja sutra iskazima veštaka i uvidom u kriminalističku dokumentaciju.

Plut je Jasminu Đošić ubio 18. novembra 2004. godine. Sud u Novom Mestu je 1990. godine osudio Pluta na 20 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i svirepog ubistva školske drugarice Marjance Matijašič. Kazna mu je, zbog dobrog vladanja, smanjena na 13 godina.

Po izlasku iz zatvora 2003. godine doselio se u Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.