Izvor: B92, 18.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virus uzrok bolesti trojice vojnika

Niš -- Vojnici iz aleksinačke kasarne se osećaju dobro, a lekari očekuju potpuno izlečenje za nekoliko dana.

Trojica vojnika iz kasarne u Aleksincu smešteni su na infektivno odeljenje Vojne bolnice u Nišu zbog, kako se pretpostavlja, virusne infekcije. S obzirom na to da su sva trojica iz iste jedinice, kasarnu je obišla epidemiološka služba.

Dr Slaviša Ćirić, načelnik infektivnog odeljenja, kaže da se vojnici osećaju bolje nakon terapije koja je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sprovedena, te da su sada bez subjektivnih tegoba i bez povišene temperature: "Sudeći po dosadašnjem kliničkom nalazu, najverovatnije se radi o virusnoj genezi. Uzeli smo materijal za bakteriološke i virusološke analaze, rezultate ćemo znati za nekoliko dana."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.