Veštak: Pronađeni DNK je Simovićev

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštak: Pronađeni DNK je Simovićev

BEOGRAD - Specijalista za analizu DNK tragova Dušan Keckarević potvrdio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je na lisicama kojima je bio vezan spaljeni svedok saradnik Zoran Vukojević Vuk pronađen DNK optuženog Aleksandra Simovića. Iznoseći svoj nalaz i mišljenje na suđenju nekadašnjem pripadniku zemunskog klana Simoviću, zbog optužbi za ubistvo Vukojevića, veštak Keckarević, koji je izvršio analizu tih lisica, opovrgao je jučerašnje navode veštaka za sudsku medicinu Branislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Aleksandrića, koji je rekao da misli kako DNK tragovi nisu mogli da opstanu u plamenu. Osvrćući se na iskaz kolege, Keckarević je rekao da je siguran da je prof. Aleksandrić stručnjak u oblasti sudske medicine. "Ali sam, takođe, siguran da nije uradio nijednu DNK analizu. On je izjavom o tome izašao iz oblasti za koju je stručan", naglasio je Keckarević. Prema njegovim rečima, na lisicama je pronađeno devet tragova od kojih je osam identifikovano. Od toga sedam je Vukojevićevih, a jedan je mešoviti trag na kom je identifikovan i DNK Simovića. "Moje mišljenje je da ne bi mogao da na lisicama ostane biološki trag, jer su, kao i telo, bile izložene visokoj temperaturi", izjavio je juče Aleksandrić. Ugljenisano telo nekadašnjeg šefa obezbeđenja ubijenog vođe "zemunskog klana" pronađeno je 3. juna 2006. godine na autoputu Beograd - Šid. Na rukama je imao lisice, a na njima je, prema optužnici, pronađen DNK Aleksandra Simovića. Suđenje je, iz bezbednosnih razloga, održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, u koju je Simović priveden iz požarevačke "Zabele", gde izdržava višedecenijske kazne zatvora zbog devet ubistava i tri otmice koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana", kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Veštak: DNK pripada Simoviću

Izvor: RTS, 06.Nov.2012

Na lisicama spaljenog svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka, pronađen DNK optuženog Aleksandra Simovića, potvrdio specijalista za analizu DNK tragova Dušan Keckarević na suđenju nekadašnjem pripadniku Zemunskog klana...Specijalista za analizu DNK tragova Dušan Keckarević potvrdio je u Specijalnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.