Izvor: B92, 07.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštaci na suđenju "zemuncima"

Beograd -- Na suđenju pripadnicima zemunskog klana u Specijalnom sudu u Beogradu danas su saslušana dvojica veštaka MUP-a.

Oni su izjavili da su na mestu ubistva Gorana Trajkovića pronađeni tragovi optuženih Darka Milićevića i Milana Jurišića. Veštak Saša Mikić rekao je da je obavio daktiloskopsko veštačenje i da je sa kolegom utvrdio da su pronađeni otisci prstiju na kolima koja su bila na mestu ubistva Trajkovića identični Milićevićem otiscima prstiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Veštak Dragan Jerotijević rekao je da je obavio identifikaciju tragova prstiju na kesi s garderobom pronađenom na zadnjem sedištu "audija", vozila koje je korišćeno prilikom ubistva Trajkovića. Prema njegovom iskazu, tragovi prstiju na toj kesi su Jurišićevi.

"Zemunci", predvođeni Miloradom Ulemekom Legijom, optuženi su za 15 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće "Difens roud" i sedište Demokratske stranke Srbije u Beogradu. Za ubistvo Trajkovića, izvršeno u avgustu 2002. u Beogradu, terete se Milićević, Jurišić, Ninoslav Konstantinović i Dejan Ranđelović.

Milorad Ulemek osuđen je 23. maja u Specijalnom sudu u Beogradu na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.