Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštaci: Duševno zdrave osobe

Beograd -- Na suđenju optuženima za ubistvo Ivana Stambolića svedočili su sudski veštaci psihijatrijske struke.

Oni su dali ocenu zdravstvenog stanja okrivljenih. Veštak Branko Mandić rekao je da su optuženi bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije Leonid Milivojević, Branko Berček i Duško Maričić duševno zdrave osobe. On je naveo da su njihove intelektualne sposobnosti u granicama ili iznad proseka, dodavši da je ustanovljeno i da je svedok-saradnik Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šare natprosečno inteligentan.

Veštak je rekao da je Leonid Milivojević u januaru ove godine imao prolazan duševni poremećaj koji nije ostavio trajne posledice. "On je u tom periodu imao nesanicu, uznemirenost i sumanute ideje jer se našao u situaciji koja prevazilazi njegove psihičke kapacitete. Prolazni duševni poremećaj, međutim, nije ostavio posledice", objasnio je Mandić.

Sudski veštak Ana Najman rekla je da je kod optuženog Leonida Milivojevića ustanovila emocionalnu nestabilnost i laku promenu raspoloženja, zbog čega je i tražio psihijatrijsku pomoć. Ona je za Berčeka rekla da je otvorenije prirode, i da sebe predstavlja u socijalno poželjnijem svetlu.

Suđenje se nastavlja u petak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.