Vesna Bosanac tuži oficire JNA zbog Vukovarske bolnice

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Bosanac tuži oficire JNA zbog Vukovarske bolnice

VUKOVAR- Udruženje hrvatskih lekara dobrovoljaca podnelo je protiv 19 oficira bivše JNA na čelu s generalom Veljkom Kadijevićem krivičnu prijavu zbog granatiranja vukovarske bolnice 1991, rekla je direktorka te zdravstvene ustanove i predsednica udruženja Vesna Bosanac.

 Agencija Hina prenosi da je Udruženje hrvatskih lekara dobrovoljaca 1990-1991. krivičnu prijavu protiv 19 oficira bivše JNA u četvrtak podnelo Županijskom drzavnom tužilaštvu u Osijeku.

"U krivičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prijavi su imena svih glavnih zapovednika bivše JNA koji su naredili granatiranje vukovarske bolnice te onih koji su te zapovedi izvršavali", kazala je Bosanac, koja je bila na čelu bolnice tokom rata.

Bosanac je dodala da se osim na granatiranje bolnice prijava odnosi i na uništavanje sanitetskih vozila, ubijanje zaposlenih i ranjenih, kao i na ranjavanje lekara i medicinskih sestara koji su pomagali unesrećenima koji su stradali u granatiranju.

"Sve smo potanko obrazložili i potkrepili, a raspolažemo i dokazima", poručila je Bosanac i dodala da do sada još niko nije podneo krivičnu prijavu zbog granatiranja vukovarske bolnice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.