Veslački klub Palić dodelio tradicionalna priznanja 

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslački klub Palić dodelio tradicionalna priznanja 

Veslački klub Palić svečanom dodelom priznanja za najuspešnije takmičare i takmičarke završio je ovogodišnju sezonu. Uz prisustvo brojnih gostiju dodeljene su zahvalnice pojedincima i firmama koji su pomogli rad kluba.

Za Veslački klub Palić sezona 2019. godina je bila veoma uspešna. Martin Mačković je uspeo da osvoji normu za učešće na Olimpijskim igrama 2020. godine, Marko Milodanović osvojio 4 zlatne medalje na Prvenstvu sveta za veterane, a Nikolina Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je učestvovala na Balkanskom šampionatu, gde je osvojila treće mesto.

"Imam 17 godina i bavim se tri i po godine veslanjem i svaki rezultat mi je podjednako važan. Nije bitno da li veće takmičenje ili manje bitno mi je da dam sve od sebe, ali bih posebno izdvojila Balkanski šampionat", istakla je Nikolina Đorđević jedna od dobitnica priznanja.

Veslački klub "Palić" ove godine prvi put je pobedio na Dunavskom kupu, gde se takmiče veslači i veslačice iz Srbije, Mađarske i Hrvatske i predsedniku kuba Tomislavu Zvekanoviću predan je prelazni pehar. Narednih godinu dana pehar će biti u klubu na Paliću.

"Izuzetno uspešno što se tiče takmičenja. Veslački klub Palić je ove godine učestvovao na 22 regate, od čega je 11 u zemlji, a 11 u inostranstvu. Osvojili smo 104 medalje, preko 20 zlatnih medalja što je takođe veliki uspeh u odnosu na prošlu godinu kada smo imali 83 medalje", rekao je Vladimir Antić, generalni sekretar "Veslačkog kluba "Palić".

"Sezona je bila dobra. Martin Mačković se plasirao za olimpijske igre za 2020. godinu, ali na žalost prešao je u "Partizan", kaže Tomislav Zvekanović, predsednik Veslačkog kluba "Palić".

Sledeće godine Veslački klub "Palić" obeležava 100 godina rada i postojanja i jubilej će se obeležavati tokom cele 2020. godine kažu u klubu. Pred njima je 58. veslačka regata "Vojvodina Open" na jezeru Palić, kao i KUP Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.