Vesić: U Beogradu revakcinisano više od 50 odsto građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021, 10:32

Vesić: U Beogradu revakcinisano više od 50 odsto građana

U Beogradu je obe doze vakcine protiv virusa korona primilio više od 50 odsto punoletnih građana, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da se očekuje da će u toku dana broj revakcinisanih na teritoriji Beograda dostići više od 700.000.

Vesić je kazao da ti podaci pokazuju da je grad Beograd ozbiljno pristupio imunizaciji i da su se građani i građanke odazvali pozivu da se vakcinišu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
''Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada Beograda revakcinisano je više od 50 odsto punoletnih građana. Naš cilj je bio da se do kraja juna vakciniše 750.000, a revakciniše 700.000 punoletnih građana, a mi ćemo i ranije postići taj rezultat'', rekao je Vesić novinarima u Zemunu gde je obišao renovirano dečije igralište.

On je naveo da je u Beogradu vakcinisano oko 730.000 punoletnih građana što je, kako kaže, skoro 52,5 odsto imunizovanih i izrazio očekivanje da će do kraja juna prvu dozu vakcine primiti još 20.000 građana i da će se dostići cilj da u prestonici bude vakcinisano 750.000 građana.

Vesić je zahvalio građanima i građankama Beograda koji su se odazvali pozivu na vakcinaciju i istakao da su se pokazali najodgovornijim u Srbiji.

''Pokazali smo da može da se organizuje vakcinacija, iako je to teže u Beogradu nego u drugim delovima zemlje, bili smo inventivni, jedini smo imali punktove u tržnim centrima, autobus za vakcinaciju...'', rekao je Vesić.

Naglasio je da su sve opštine dale ogroman doprinos u organizaciji imunizacije protiv kovida-19 i da se Beograd, kako kaže, izborio za normalan život i zaštio od eventualnog novog talasa epidemije na jesen.

''Što je više vakcinisanih, naš imuni štit će biti bolji i neće se ponavljati situacije koje smo imali prošle godine'', naveo je Vesić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Revakcinisano više od 50 odsto punoljetnih stanovnika Beograda

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2021

BEOGRAD - U Beogradu je protiv virusa korona revakcinisano više od 50 odsto punoljetnih stanovnika, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.