Izvor: Blic, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venčanje sa pokojnikom

Venčanje sa pokojnikom

ARANĐELOVAC - Pred Opštinskim sudom u Aranđelovcu danas će biti nastavljeno suđenje Milošu Milovanović (47), šefu mesne kancelarije i matičaru iz Venčana kod Aranđelovca, koga zamenik opštinskog javnog tužioca Dušan Zubović tereti da je zaključio brak između Vinke Miović iz Garaša i pokojnog Miodraga Tomovića.

Milovanović je, kako stoji u optužnici, Vinki Mijović izdao izvod iz matične knjige venčanih označen datumom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 28. decembar 1999. godine (17 dana posle Tomovićeve smrti) i time joj omogućio da stekne nasledna prava na zaostavštinu pokojnog Tomovića.

Kao saizvršioci krivičnog dela falsifikovanja optuženi su i 'mlada' Vinka Mijović i 'svedoci na venčanju' Branislav i Danica Starčević iz Aranđelovca. Optuženi Miloš Milovanović, Vinka Mijović i Branislav i Danica Starčević u istrazi i u dosadašnjih nekoliko ročišta nisu priznali delo koje im se stavlja na teret.

Opštinski sud u Aranđelovcu 26. maja ove godine odredio je komisiju sudskih veštaka koja je ustanovila da potpisi na priloženoj fotokopiji nisu autentični potpisi lica na čije ime glase, tj. pokojnog Miodraga Tomovića

D. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.