Veljoviću bi bilo teže da donosi rešenja

Izvor: Akter, 04.Jan.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljoviću bi bilo teže da donosi rešenja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi bivšem direktoru policije Miloradu Veljoviću "bilo teže" da donese određene odluke u okviru reorganizacije policije, nego novom direktoru Vladimiru Rebiću, od kojeg, kako je istakao, očekuje novu energiju

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara zašto je smenjen dosadašnji direktor policije Milorad Veljović, rekao da je to učinjeno na osnovu dogovora s Veljovićem, ali i zato što su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << stekli uslovi za njegovo penzionisanje.

On je dodao da smatra da bi Veljoviću "bilo teže" da donese neke odluke u okviru reforme policije.

"Razumem da neko ko radi u sistemu, a Veljović je deset godina direktor i s njim sam imao korektnu saradnju, da bi mu bile teže neke odluke koje će Rebić morati da donese", rekao je Stefanović.

Upitan da li to znači da je Veljović bio protiv reorganizacije policije, Stefanović je odgovorio odrično.

"Nije bio protiv reorganizacije, samo mislim da bi, s obzirom na to da poznaje sve te ljude lično i da je s njima radio deset godina, neka rešenja njemu bila teže da donese nego nekom ko nije lično vezan za sve te ljude", ponovio je Stefanović.

Prema njegovim rečima dosadašnji načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić predložen je zbog rezultata koje je postigao obavljajući tu funkciju, ali i na osnovu rezultata koje je ostvario tokom karijere.

"Očekujem od njega da pomogne sa više energije i snage, nego što smo možda svi mi imali do sada, da se sprovede reforma policije, u smislu da policija bude efikasnija, da manje trošimo, da budemo aktivniji u rešavanju svih slučajeva", rekao je Stefanović.

Novinare je interesovalo i mišljenje novog direktora s kakvim problemima će se uhvatiti u koštac, na šta je Rebić odgovorio da ga čeka težak posao.

"Čeka nas težak posao na reformi policije, da učinimo da policija bude ozbiljan zaštitnik svih građana, kao i da se obezbedi jednaka primena bezbednosti života, imovine i svih prava građana", rekao je Rebić.

On je poručio da je spreman da ispuni sve što se od njega očekuje u procesu reorganizacije policije kako bi MUP i direkcija policije ostali ozbiljan subjekt bezbednosti.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Veljoviću bi bilo teže nego Rebiću

Izvor: Mondo, 04.Jan.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi bivšem direktoru policije Miloradu Veljoviću "bilo teže" da donese određene odluke u okviru reorganizacije policije, nego novom direktoru Vladimiru Rebiću...Foto: Nenad Petrović, Beta Milorad Veljović..Stefanović je, odgovarajući...

Nastavak na Mondo...

"Uskoro novi načelnik Policijske uprave Niš"

Izvor: B92, 04.Jan.2016

Ministar poicije Nebojša Stefanović izjavio je da će u narednih nekoliko dana dobiti predlog novog načelnika Policijske uprave u Nišu,..Stefanović je dodao da će on biti izabran u kratkom roku...Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će predlog novog načelnika dobiti od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.