Veljović: Pratimo izjave Kneževića

Izvor: B92, 25.Nov.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Pratimo izjave Kneževića

Beograd -- Direktor policije Milorad Veljović kaže da policija prati sve optužbe i izjave koje u javnosti iznosi kontroverzni biznismen Ratko Knežević.

Veljović, ipak, u razgovoru za B92 nije želeo da otkriva imena krupnih dilera droge čije poslove trenutno istražuju. U intervjuu za B92, Ratko Knežević je poručio da je spreman da o svim svojim tvrdnjama svedoči pred pravosuđem Srbije.

Šverc duvana, ubistva, pranje novca, samo su neka od krivičnih dela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koja Ratko Knežević već mesecima po domaćim i stranim medijima optužuje Mila Đukanovića i Stanka Subotića Caneta.

Zvaničnih reakcija na njegove optužbe još nema, ali Milorad Veljović uverava da se sve optužbe iznete u medijima prate i da akcija "Morava” u kojoj su uhapšeni pojedini srpski narko-dileri - tek počinje.

"Kroz 'Moravu’ se približavamo glavnim narko-bosovima na ovim prostorima, i šire. Onog trenutka kada budemo došli do samog vrha, akcija 'Morava’ će da pokaže svoje pravo lice”, kaže Veljović.

Veljović međutim kaže da, iako se u javnosti stalno pominju veze narko mafije čak i sa crnogorskim državnim vrhom, policija neće objavljivati nikakva imena tokom istrage.

Na pitanje prati li izjave Ratka Kneževića u domaćim i stranim medijima, Veljović odgovara da policija prati sve izjave, te da joj je to posao.

Knežević, koji trenutno živi u Londonu, u intervjuu za B92 ponovio je da su nalogodavci ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića - Stanko Subotić Cane i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Kako tvrdi, spreman je da svoje usluge ponudi pravosuđu Srbije, a kaže i da je sa specijalnim tužiocem za organizovani kriminal već razgovarao o duvanskim mafijama sa ovih prostora.

O Kneževićevoj ponudi specijalni tužilac se za sada ne izjašnjava, a jedan od retkih koji potvrđuje neke od njegovih tvrdnji je crnogorski opozicionar Nebojša Medojević.

On kaže da je sa Kneževićem razmenjivao podatke koje je dobijao iz diplomatskih krugova i bezbednosnih struktura Crne Gore o zajedničkim poslovima Stanka Subotića i do skoro nepoznatih kontroverznih crnogorskih biznismena - braće Šarić.

Medojević, koji je premijera Mila Đukanovića, nazvao "šefom te kriminalne organizacije”, rekao je i da zna da policije u regionu vode istrage na osnovu sumnje da Šarići stoje iza kokainskog kartela koji deluje u Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.