Veljović: Nisam u sukobu sa Dačićem

Izvor: B92, 08.Mar.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Nisam u sukobu sa Dačićem

Beograd -- Direktor policije Milorad Veljović kaže da nikada nije imao problema sa premijerom Ivicom Dačićem i ističe da će borba protiv korupcije biti prioritet policije.

"To što je neko van Direkcije policije, van Ministarstva unutrašnjih poslova, a možda i u okviru Ministarstva, pokušao da pravi veštački sukob, to je problem tih ljudi i to će vrlo brzo isplivati", kazao je Veljović na prvoj konferenciji za novinare pošto je ponovo izabran na funkciju direktora policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Upitan o spekulacijama da je bilo političkih pritisaka u vezi sa izborom direktora policije, istakao je da na njega nije bilo nikakvih pritisaka, a da on sam sigurno nije pokušavao da lobira u vezi sa bilo čim.

Veljović se zahvalio onima koji su imali poverenja u njega i u to da može da nastavlja da obavlja posao direktora policije u interesu građana.

Na pitanje vezano za dugo trajanje procesa izbora direktora, Veljović je rekao da je to ipak mesto koje zaslužuje da se "ne lomi preko kolena".

On je naveo da je njegov posao da policija i Direkcija policije budu ti koji će doprineti da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude najbolje ministarstvo i ima poziciju i ulogu koja mu pripada.

Šarić prioritet

Veljović je kao jedan od prioriteta njega kao direktora policije i MUP-a naveo rad na tome da odbegli narko-bos Darko Šarić bude priveden pravdi. On je rekao da se za Šarićem intenzivno traga, da postoje određena saznanja i napredak, ali da ne želi da o tom slučaju ništa prejudicira.

"Ako ja radim dobro svoj posao, sigurno će i ministar biti dobar ministar. Ako Direkcija policije i ja ne radimo dobro svoj posao, onda smo svi u problemu, a pre svega ja", kazao je Veljović i najavio da će prioritet policije ubuduće biti borba protiv kriminala i korupcije i rad na ispitivanju 24 sporne privatizacije.

Veljović je kazao da je policija preuzela obavezu ispitivanja tih privatizacija i poručio da u tom radu neće biti pošteđenih ni privilegovanih. On je rekao da očekuje da će do kraja godine ti predmeti biti završeni, ne želeći da prejudicira rezultate rada na njima.

Prema njegovim rečima, prioritet će biti i da policija bude što bolje opremljena i obučena.

Veljović je poručio da je njegova obaveza i da će nadalje na raditi na depolitizaciji policije i da ona bude što više odvojena od politike.

On je naveo da će policija raditi po zakonu, a novinarima da će se potruditi da saradnja bude podignuta na još viši nivo i da će policija uvek biti otvorena za javnost, jer nema šta da krije.

Veljović je najavio i da će za deset dana biti izabrani načelnici policijskih uprava u Nišu i Novom Sadu, gradovima koji već dugo nemaju čelne ljude policije.

On je rekao da će o novim kadrovskim rešenjima odlučiti nakon sagledavanja svih problema i uz konsultacije s resornim ministrom Dačićem. "Nema haosa u MUP-u i policiji", rekao je direktor policije.

Veljović je dodao da će se zauzeti za to da se tokom godine poboljša opremljenost policije, jer je to uslov za njen dobar rad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.