Izvor: RTS, 06.Feb.2021, 14:37

Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe određen pritvor do 30 dana

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.
Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga – zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, saopštio je sud.

Odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak, a na nju osumnjičeni i njihovi advokati imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.
Belivuk i članovi njegove grupe noćas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će sprovesti istragu protiv njih zbog niza teških krivičnih dela za koja se terete.
Prema pisanju nekih medija, Belivuk i ostali mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih dela.
Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.
Pored Belivuka pritvor je određen i M. M., D. T., N. J., V. D., V. G., S. S., B. K., M. B., M. B., A. V., N. L., N. S., M. T., F. I., N. F., Ž. K., S. L., N. B. i V. G.
Među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.
Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na tridesetak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.
Prema pisanju medija juče su izvršeni pretresi na još nekim lokacijama i uhapšene su još tri osobe u Pančevu, koje se povezuju sa ovom grupom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Velji Nevolji i pripadnicima njegove kriminalne grupe određen pritvor od 30 dana

Izvor: Luftika.rs, 06.Feb.2021

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana Veljku Belivuku (36) i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.. Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.