Veliki požar bukti u Futogu: Gori sedam hektara rastinja, prizori dramatični (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 20:27

Veliki požar bukti u Futogu: Gori sedam hektara rastinja, prizori dramatični (VIDEO)

Veliki požar izbio je u popodnevnim satima na području starog ribnjaka kod Futoga.

Vatrena stihija zahvatila je veliku površinu pod trskom i niskim rastinjem i širila se velikom brzinom zbog jakog vetra.

Uzrok je ljudski faktor kao i prethodnih puta na toj lokaciji. Nekoliko vatrogasnih ekipa je iz predostrožnosti bilo angažovano da zaštiti obliženje vikend naselje nadomak Dunava.

Ovaj, za očevice veoma dramatičan požar nije bio jedini danas. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo saznali, 12 je registrovano u okolini Novog Sada, a među većima izbio je i u Ledincima.

Vučević: Dramatični prizori

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je večeras mesto požara u Futogu.

On je tom prilikom izjavio da je požar zahvatio površinu od sedam hektara i da su prizori sa lica mesta dramatični.

"Naši hrabri vatrogasci bore se sa vatrenom stihijom koja divlja u Futogu, i to na površini od 7 hektara. Lično sam se uverio da su naši vatrogasci neustrašivi i na visini zadatka i veliko im hvala na tome", rekao je Vučević.

On je naglasio da je ovakav požar veoma opasan, da vetar otežava gašenje, ali da je dobra vest da se požar ne širi i da je pod kontrolom.

"Svake godine imamo problem na ovoj lokaciji, i uvek je reč o ljudskom faktoru. Apelujem na one koji to rade da prestanu sa uništavanjem sopstvene zemlje i dovođenja u opasnost svojih bližnjih", rekao je Vučević.

Gradonačelnik se zahvalio dobrovoljnim društvima iz Petrovaradina i Futoga koji su pomogli vatrogasnim jedinicama iz Novog Sada i Bačke Palanke rečima - Vi ste naši heroji!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u Futogu pored Novog Sada

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2022

U mestu Futog pored Novog Sada večeras je izbio požar koji se širi jer gori površina pod trskom i rastinjem na mestu nekadašnjeg ribnjaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.