Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike poplave u Kini

Peking -- Oko 450.000 ljudi evukisano je iz područja pogođenih poplavama na jugozapadu Kine.

U međuvremenu, bilans žrtava u vodenim bujicama popeo na 37, javila je danas kineska državna televizija. Sedam osoba se vode kao nestale u poplavama i klizištima u provinciji Sičuan, koje su izazvale obilne kiše. U pojedinim delovima procenjuje se da je reč o najvećoj količini padavina u proteklom veku, navodi se u izveštaju.

U gradu Dađu zabeležen je najveći broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žrtava, gde je pričinjena i najveća materijalna šteta, a poplave su pogodile gradove i okruge Bađong, Guangan, Nančong, Jibing, Ganze i Luđou. Poplavne vode u gradu Dađuo doprle su do trećeg sprata pojedinih zgrada, javljeno je u ranijim izveštajima. Saobraćaj u tom gradu je u prekidu, a pojedini njegovi delovi ostali su bez vode i struje.

Podestimo, od početka kišne sezone u Kini, 1. juna, više od 600 osoba nastradalo je u poplavama i klizištima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.