Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varali lažnim platnim karticama

Beograd -- Policija privela Anđelka Aćimovića (45) i Dragana Aleksića (43), osumnjičene da su korstili falsifikovane Visa i Master kartice.

Na taj način, oni su oštetili banke "Socijete Ženeral" za 379.761 dinara i "Inteza A.D." za 582.188 dinara.

Pošto je preko poznanika iz Belorusije nabavio falsifikovane kartice, Aćimović je njima, na imena Milan Tekić i Goran Vasić, plaćao robu u više prodavnica u Beogradu, od 17. novembra do 20. decembra 2005. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dogovor je bio da kupljenu robu dele tako što će Aćimović za sebe zadržati deset odsto, a ostatak će uzeti beloruski državljanin. Pošto je svojeručno potpisao falsifikovane kartice na pomenuta imena, pozvao je poznanika Aleksića, da ga vozi njegovim vozilom do prodajnih mesta u Beogradu", stoji u saopštenju MUP-a.

Kako se navodi, prilikom pretresa iznajmljenog stana Aćimovića pronađena je veća količina tehničke robe, a u njegovom novčaniku četiri platne kartice na ime Gorana Vasića i Daniele Klosi, kao i falsifikovana lična karta Gorana Vasića, ali sa fotografijom Aćimovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.