VUČINIĆU 30 DANA PRITVORA

Izvor: Kurir, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČINIĆU 30 DANA PRITVORA

NOVI SAD - Siniši Vučiniću određen je pritvor do trideset dana zbog iznude novca, a saslušanje novosadskog biznismena Zlatka Matušića, od koga je uzeo novac, zakazano je za 6. decembar. Pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke, ali i zbog visine kazne od dve do 12 godina, kojom mu je zaprećeno.

Tokom višečasovnog saslušanja Vučinić je negirao da je uzimao novac od Matušića. S njim je dugogodišnji prijatelj i član je njegove stranke, čak je bio i sponzor. Matušić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tereti Vučinića da je u poslednje tri godine uzeo 35.000 evra, a prilikom hapšenja u koverti su bile dve hiljade.

Vučinić je i to negirao tvrdeći da mu je to plata, jer je on već četiri godine zaposlen kod Matušića, koji je direktor firme „Gold auto“.

- Siniša je sve vreme na saslušanju tvrdio da je u pitanju nameštaljka. Postoje transkripti prisluškivanih razgovora sa pretnjama, ali tek treba utvrditi njihov identitet. Pri tom, Siniša ga je zvao da dođe u Beograd, ali je Zlatko insistirao na tome da se vide u Novom Sadu, i to u kafiću. Prilikom pozdravljanja Zlatko je Siniši gurnuo kovertu u džep i tada se pojavila policija - kaže za Kurir Vučinićev advokat Sveta Vujačić.

Policija je Vučinića uhapsila u Novom Sadu u utorak, zbog sumnje da je uz pomoć kriminalnih grupa iz BiH i Crne Gore iznuđivao novac od Matušića. Prema izvorima Kurira, policija je tokom poslednja dva meseca pratila i prisluškivala Sinišu Vučinića.   

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.