Izvor: B92, 30.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS smanjio kaznu Goluboviću

Beograd -- Vrhovni sud Srbije uvažio žalbe Kristijana Golubovića i članova njegove grupe i preinačio im kazne.

Golubović je prvobitno pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu osuđen na šest godina zatvora, ali je Vrhovni sud uvažio njegovu žalbu i, usklađujući presudu s novim Krivičnim zakonikom, izrekao kaznu od četiri i po godine.

Prvobitna presuda preinačena je samo u delu koji se odnosi na pravnu ocenu počinjenog krivičnog dela, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na novi Krivični zakonik, dok je u ostalim delovima prvobitna presuda potvrđena. Članovi te grupe Nenad Nedeljković i Dušan Grandić osuđeni su na trogodišnje kazne zatvora, čime im je prvobitna kazna skraćena godinu dana, a Dejan Ilić i Nikola Drača na kazne zatvora u trajanju od jedne i po godine, pola godina manje nego u prvobitnoj presudi.

Golubović je osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je reketirala oštećenu Tanju Arsić i koja je pokušala da iznudi novac od Petra Žeravića iz Sremske Mitrovice. On je osuđen i za nedozvoljeno držanje pištolja, nađenog kod njega pri hapšenju.

Svi osuđeni oštećenoj Tanji Arsić solidarno treba da isplate 3.000 evra, koliko je od nje iznuđeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.