Izvor: B92, 21.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS o pritvoru za Markovića

Beograd -- Vrhovni sud Srbije vratio je Okružnom sudu u Beogradu rešenje o produženju pritvora protiv bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića.

Rešenje se odnosi i na pritvor nekadašnjim pripadnicima JSO-a Nenadu Bujoševiću i Nenadu Iliću. VSS je naložio da se ponovo odlučuje o pritvoru, u kome se oni nalaze zbog optužbe za učešće u zločinu na Ibarskoj magistrali.

"Oni neće sada izaći na slobodu automatski, već će o pritvoru odlučivati krivično vanraspravno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veće Okružnog suda. Oni nemaju rok za odlučivanje, ali o tome treba da se izjasne hitno", rekao je Markovićev branilac, advokat Goran Petronijević.

Vrhovni sud je naveo da je prvostepenim rešenjem produžen pritvor, i da je određeno da može trajati najduže dve godine, ili do pravnosnažnosti presude, odnosno do isteka kazne izrečene presudom.

Portparolka Vrhovnog suda Srbije Vesna Dabić izjavila je da taj sud nije ukinuo pritvor optuženima, već je vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno odlučivanje, zbog proceduralnih nedostaka koji postoje u ranijem rešenju.

Okružni sud je presudom od 16. februara, zbog zločina na Ibarskoj magistrali, osudio Markovića na deset, Ilića na 15, a Bujoševića na 14 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.