(VIDEO) SRBIN KRIJUMČARIO TONU KOKAINA: Droga bila namenjena evropskom narko-tržištu

Izvor: Kurir, 18.Nov.2014, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SRBIN KRIJUMČARIO TONU KOKAINA: Droga bila namenjena evropskom narko-tržištu

Državljanin Srbije uhapšen kod Kanarskih ostrva zbog sumnje da je pokušao da prošvercuje drogu iz Južne Amerike

LAS PALMAS - Državljanin Srbije uhapšen je u blizini Kanarskih ostrva zbog sumnje da je u jedrilici „Liberti bel“ pokušao da prokrijumčari 950 kilograma kokaina!

Pretpostavlja se da je gotovo tona droge nabavljena u Južnoj Americi i da je bila namenjena evropskom narko-tržištu.

Naši opet švercuju

Osim Srbina, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << šverca narkotika u Španiji uhapšena su dvojica državljana Ukrajine.

- Prve informacije da postoji mogućnost da se brodom prevozi veća količina droge, španska policija i Carinska uprava dobile su iz Centra za pomorsku analizu i operacije sa sedištem u Lisabonu. Nakon toga u istragu se uključio i Centar za terorizam i organizovani kriminal - navodi se u saopštenju španske policije.

Na osnovu dobijenih informacija i mogućeg položaja broda u Atlantskom okeanu, krenula je avionska potraga za plovilom.

- Jedrilica je uočena na oko 370 kilometara južno od španskog ostrva Gran Kanarije. Odmah su primetili da na brodu nema nikakve zastave. Nakon toga čamac španske carinske uprave presreo je „Liberti bel“. Na jedrilicu su potom upali pripadnici policije i carine. Detaljnim pretresom plovila zaplenjena je skoro jedna tona kokaina - saopštio je španski MUP.

Stari putevi droge

Činjenica da su posadu jedrilice činila dva Ukrajinca i jedan Srbin ponovo potvrđuje umešanost kriminalnih grupa u transport kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Oduzeti kokain transportovan je u luku Las Palmas, a trojica uhapšenih članova posede terete se za krijumčarenje narkotika.

Saradnja sa španskim kolegama

NAŠA POLICIJA IDENTIFIKUJE SRBINA

Srpski državljanin, koji je uhapšen na jahti, najverovatnije je imao falsifikovana dokumenta, tako da njegov identitet još nije utvrđen. Kako Kurir saznaje, španska policija poslaće srpskim kolegama DNK i otiske prstiju privedenog muškarca kako bi im pomogli u istrazi i utvrđivanju njegovog identiteta.

Srbi švercuju drogu

- septembar 2013 - Španska policija zaplenila 800 kilograma kokaina na jahti kod Azorskih ostrva i uhapsila Srbina, Španca i dvojicu Estonaca- mart 2013 - Španska policija zaplenila je 590 kilograma kokaina sakrivenog u jednoj jedrilici u privatnoj luci i uhapsila državljanina Srbije i Bugarina- novembar 2009 - Argentinska policija zaplenila je u Buenos Ajresu 492 kilograma kokaina. Sumnja se da je grupa Darka Šarića krijumčarila narkotike- oktobar 2009 - Na jahti „Maui“ u Urugvaju je zaplenjen 2.171 kilogram kokaina. Za krijumčarenje je optužena Šarićeva grupa

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.