VEZALI GA, ŠUTIRALI I DAVILI DO SMRTI Stravični detalji ubistva mladića iz Srbije u Austriji

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEZALI GA, ŠUTIRALI I DAVILI DO SMRTI Stravični detalji ubistva mladića iz Srbije u Austriji

Srbina Aleksandra Akija Markovića (30), 9. jula u njegovom stanu u Salcburgu su dva 19-godišnja Sirijca,vezala tukla i zadavila. Neverovatna je činjenica da su ubice u momentu hapšenja bili su u odeći žrtve, koju su ukrali iz stana.

- “Ionako je oprana” - hladno su odgovorile izbeglice -ubice, kada su ih policajci pitali zašto su obukli odeću ubijenog Markovića.

U istrazi austrijske policije utvrđeno je da su izbeglice, od kojih je jedan podneo i zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za azil, planirale zločin. Markovića su upoznali na železničkoj stanici, gde je naplaćivao toalet. Policija je navela da je Marković imao običaj da poznanike sa stanice odvede u svoj stan u Elizabetštrasu.

SVIREPO UBISTVO SRBINA Dva Sirijca do smrti mučila muškarca iz Valjeva

Ta poseta ubicama je dala ideju, da odu još jednom u stan, ubiju i opljačkaju Markovića. Na obližnjoj benzinskoj pumpi kupili su rukavice i lepljivu traku, što govori o planiranom zločinu.

Porodica Aleksandra Akija Markovića poreklom je iz Valjeva, a u Austriju je otišla pre 20-tak godina. Aki je često dolazio u Srbiju, i navodno se bavio i muzikom. Njegovi poznanici, koje je “Blic” juče kontaktirao nisu želeli da bilo šta kažu o njemu, i o zločinu.

- “Posle kraće svađe, Markoviću su lepljivom trakom vezali ruku i noge” - objasnio je direktor policije Franc Ruf.

Kaišem su mu vezali noge, i tako vezanog su ga udarali i šutirali da bi im rekao pin kod svoje kartice. Na kraju, jedan ubica je Markovića davio do smrti, što je i priznao na saslušanju u policiji.

Telo ostavili u kadi punoj deterdženta i šampona

Da bi prikrili zločin i sprali tragove, telo ubijenog su stavili u kadu i sipali deterdžent, šampon, gel za tuširanje. Međutim, čep je propuštao vodu, pa je telo bilo u praznoj kadi, kada je policija, po pozivu oca ubijenog, došla u stan.

- “U stanu su izvršili premetačinu, sve stvari su povadili. U kesu za đubre stavili su odeću, obuću, brijač, fen za kosu i dva mobilna telefona ubijenog” - rekao je pukovnik Karl-Hajnc Praher.

Ono što je policiji olakšalo istagu je izjava jednog svedoka, koji je posle zločina video “čupavca”, kako je nazvao jednog Sirijca, kako izlazi iz zgrade, ali i izbeglička legitimacija, okrnjena u donjem desnom uglu, koju je u stanu ubijenog zaboravio upravo Sirijac sa neobičnom frizurom.

“Čupavac” je u Austriji 2014. dobio izbeglički status, a zanimljivo je da je, zbog krađe privođen 8. jula, dan pre ubistva. Četiri dana posle zločina, “Čupavac” je uhapšen u Nemačkoj, čija policija je, radi identifikacije, kolegama u Austriji poslala njegove fotografije. Zanimljivo je da je na tim slikama “Čupavac” bio u garderobi žrtve.

Kada je deportovan iz Nemačke, austrijska policija je čekala da se sastane sa saučesnikom, pa su obojica osumnjičenih uhapšeni u smeštaju u Puh Baj Halajnu. I drugi osumnjičeni je u momentu hapšenja na sebi imao stvari žrtve.

Priznali su zločin i smešteni su u pritvor u Puh Urštajnu. Pre ovog ubistva, austrijska policija je ovu dvojicu Sirijaca privodila zbog krađa i nanošenaj teških povreda, ali zbog tih krivičnih dela nisu osuđeni.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbina ubili zbog fena

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 04:02

U rasvetljavanju ubistva srpskog državljanina Aleksandra - Akija Markovića (30), čije je telo nađeno pre dvadesetak dana u njegovom stanu u Salcburgu, austrijskoj policiji pomogao je neviđeni amaterizam dvojice Sirijaca, starih po 19 godina...Oni su uhapšeni i priznali su u policiji da su imali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.