VELIKI POŽAR U KRALJEVU Potkrovlje stambene zgrade u plamenu, stanari evakuisani (VIDEO)

Izvor: Blic, 02.Jan.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI POŽAR U KRALJEVU Potkrovlje stambene zgrade u plamenu, stanari evakuisani (VIDEO)

Požar koji je danas oko 16 sati izbio na krovu stambene zgrade u Ulici Sveti Nikolaj Žički broj 14 u Kraljevu, pod kontrolom je vatrogasaca i očekuje se njegovo lokalizovanje. Međutim, požar je načinio popriličnu štetu bar u dva stana u potkrovlju, od kojih je jedan potpuno izgoreo.

Na svu sreću, u stanu u kojem je izbio požar u tom trenutku nije bilo nikog, a ostali stanari zgrade su na vreme evakuisani, pa j pričinjena samo materijalna šteta.

Kako smo saznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od Radoice Kočovića, načelnika Odeljenja za vanredn situacije u Kraljevu, uzrok požara je najverovatnije neispravni dimnjak.

- Dejstvovali smo sa pet vozila i 12 vatrogasaca, sa svih strana. Gašeno je iznutra, spolja i pomoću platforme sa vodenim topom. Zbog neispravnog dimnjaka, prvo je počela da gori suva građa na krovu, a kasnije se požar proširio. Iako šteta jeste veća, brzom intervencijom smo sprečili da se proširi i nije bilo povređenih – rekao je Kočović.

Kako smo nezvanično saznali, vatra je zahvatila dva stana, dok je još nekoliko pretpelo štetu usled gašenja. Nepristupačnost prilasku vatrogasnih vozila se opet pojavio kao veliki problem u Kraljevu.

Zbog parkiranih vozila na mestima protivpožarnog puta vatrogasci su imali problem da sa vozilima priđu zgradi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) VELIKI POŽAR U KRALJEVU: Neispravan dimnjak zapalio zgradu, buktinja progutala dva stana

Izvor: Kurir, 02.Jan.2017

...Zbog uske ulice i parkiranih automobila platforma za gašenje iz vazduha aktivirana je tek posle 45 minuta U požaru su potpuno izgorela dva stana u potkrovlju, delimično i treći, a vatrogasci su sprečili da se požar proširi na susedni ulaz i stanove na drugom spratu..Po rečima komšija, u zgradi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.