VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Uhapšeno 16 carinika, oštetili budžet za više od 11,5 miliona evra

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Uhapšeno 16 carinika, oštetili budžet za više od 11,5 miliona evra

Policija je uhapsila 16 carinskih službenika i odgovorno lice jednog preduzeća, osumnjičene da su budžet Srbije oštetili za više od 11,5 miliona evra U akciji MUP-a uhapšeno je 16 radnika Uprave carina i još jedna osoba, osumnjičeni da su malverzacijama sa akciznom robom oštetili budžet Srbije za više od 11,5 miliona evra.Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvom u Beogradu, uhapšeni su osumnjičeni da su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << krivična dela nesavestan rad u službi i poreska utaja.Osim 16 carinika, uhapšeno je i odgovorno lice preduzeća „Koko šoping" D. T. (62).Carinici su, kako se sumnja, od oktobra 2015. do septembra 2016. godine, robu koja je uvezena iz inostranstva fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.Oni su, navodi se u saopštenju, nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i na taj način privrednim društvima omogućili oslobađanje od carine, PDV-a, akcize i drugih posebnih dažbina, čime su privrednom društvu „Koko šoping" omogućili utaju poreza od 1.580.000 evra.Osumnjičeni su fiktivno razdužili 832.923 boksa cigareta raznih marki, parfeme i drugu akciznu robu koju su potom prodavali na crnom tržištu.Uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, oni će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.Uhapšeni carinici su M. N. (53), Lj. J. (48), S. B. (39), V. R. (57), R. K. (39), O. S. (58), Lj. S. (56), A. V. (54), S. P. (59), P. J. (54), N. O. (32), S. V. (55), V. P. (52), V. N. (55), M. B. (55) i D. M. (56).Odgovorno lice preduzeća „Koko šoping“ je D. T. (62).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Carinici ojadili budžet za 11.500.000 €

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2017

U velikoj akciji MUP uhapšeno šesnaest carinika i D. T. iz preduzeća "Koko šoping". Sumnja se da su fiktivno razduživali cigarete i prodavali ih na crno U AKCIJI Ministarstva unutrašnjih poslova u borbi protiv korupcije danas je uhapšeno šesnaest radnika Uprave carina, kao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.