VEHABIJE: BUŠ JE TERORISTA!

Izvor: Kurir, 16.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEHABIJE: BUŠ JE TERORISTA!

BEOGRAD - Optuženi Jasmin Smailović i Adnan Hot negirali su u nastavku suđenja grupi od 14 vehabija da su teroristi. Istakli su da je sve iskonstruisano i zasnovano na lažima.

- Ne osećam se krivim. Hoću pre svega da kažem da sam zahvalan mom gospodaru, koji je gospodar svih ljudi i svih generacija, vladar sudnjega dana. Ova optužnica je našminkana. Ja sam taksista i ne znam uopšte gde se nalazi američka ambasada - rekao je Smailović, koji nije hteo da odgovara na pitanja suda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tužilaštva i odbrane.

Adnan Hot objasnio je da se oni nisu slagali sa "srpskim" muftijom, ali da nisu imali nameru da ga ubiju. On je optužio Zukorlić da je oko sebe okupio ljude sa "debelim" policijskim dosijeom, koji vernicima brane ulazak u džamiju.

- Ja sam ovde da sperem ljagu sa sebe, jer mi nije svejedno da me optuže da rušim islam i državu Srbiju. Nećemo mi da rušimo islamske kuće, nismo mi teroristi. To je Džordž Buš i njegovi sinovi - američka vojska. Da jesam, ne bi nosio srpsku pušku na svojim ramenima - bio je kategoričan Hot.

On je objasnio da nije imao razloga da sprema atentat na čoveka od kojeg je do juče uzimao znanje. Rekao je i da je tačno da se pripadnici "ehil suneta", kako optuženi sebe nazivaju, nisu slagali sa "srpskim muftijom" i načinom na koji on vodi islamsku zajednicu, ali da njemu vera ne dozvoljava da ubije čoveka, posebno muslimana.

Kazao je da on nikako nije mogao da okupi ljude i da im bude vođa, jer on nije ni fizički, ni vojno jak, niti je školovan da nekome bude lider.

- Ovu državu priznajem kao svoju, ovde sam služio vojsku i uopšte ne vidim razlog da bi me neko nazvao teroristom - rekao je optuženi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.