VEHABIJAMA SMESTIO ZUKORLIĆ

Izvor: Kurir, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEHABIJAMA SMESTIO ZUKORLIĆ

BEOGRAD - Na početku suđenja četrnaestorici novopazarskih vehabija koji se terete za zločinačko udruživanje i terorizam, prvooptuženi Senad Ramović negirao je da je počinio krivična dela za koja se tereti, tvrdeći da oni nisu hteli nikoga da napadnu. On je rekao da se „optužnica zasniva na mržnji prema islamu i muslimanima“ i izgleda kao da ju je „pisao Buš ili agent CIA - Zukorlić“.

Ramović je optužio muftiju Muamera Zukorlića da je vodio kampanju protiv njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da nisu hteli nikoga da napadnu, već da su oni bili napadani. On je optužio Zukorlića da je „odstupio od vere i da će ovaj problem biti rešen kad Zukorlić bude uhapšen“.

Ispričao je da je Zukorlić došao u Novi Pazar dok je u Bosni bio rat i da se udružio sa Sulejmanom Ugljaninom, koji ga postavlja za idejnog vođu. Kad je Ugljanin pobegao, muftija se priklonio „ministarki Rasimu Ljajiću i osnivaju svoju stranku. Po nalogu DB ili neke službe, izašao je iz stranke, jer ne može politički da bude angažovan. On je uveo dugu bradu i kratke pantalone“ - ispričao je optuženi.

On je dodao da, kad se dogodio teroristički napad u Americi, „muftija reže bradu, produžuje pantalone i nosi kaubojke“. Oni koji nisu hteli da skinu bradu, tvrdi optuženi, nazivani su vehabijama.

Ramović je odbacio navode optužnice koji terete vehabije da su želeli političku moć, ističući da oni priznaju samo Alaha, kao i da su protiv zelenaša, prostitucije, pušenja, alkohola... Negirao je i da su vehabije planirale ubistvo Zukorlića, tvrdeći da je svojevremeno bio u njegovoj pratnji i, da je želeo da ga ubije, to bi uradio odavno.

- Mogao sam i kamenom da ga pogodim da sam hteo da ga ubijem, a ne zoljom, kao što piše u optužnici. On mi je sav za zolju! - kazao je ironično optuženi. Ramović tvrdi da su oni isterani iz džamija, da im ne daju da klanjaju i da su proglašeni teroristima onda kad su hteli da se brane od muftijinih ljudi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.