Uznemiravanje javnosti: Mleko je (ne) ispravno!?

Izvor: BKTV News, 26.Feb.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uznemiravanje javnosti: Mleko je (ne) ispravno!?

„Opasno je živeti u ovoj zemlji. Neznanje, nečinjenje i bahatost države su opasni po život na različite, podmukle i nevidljive načine. Vrlo jednostavno bih to objasnila još jednim primerom. Dragi moji, sledeće godine nećete biti sigurni ni kad budete pili mleko“. Ovo upozorenje je još 5. decembra prošle godine napisala na svom blogu Ivana Dulić Marković, nekadašnja ministarka poljoprivrede, a kao udarnu vest nedavno preneo „Blic“. U istom duhu bivša ministarka je dala aktuelno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << objašnjenje da su neznanje i nekompetentnost nadležnih službi osnovni uzrok njihovog ćutanja o posledicama koje po zdravlje građana može izazavati zaraženi kukuruz.
Svoju preveliku brigu za građane Srbije, gospođa Dulić-Marković je u stvari upakovala u „otrovne strelice“ usmerene ka Ministarstvu poljoprivrede i ministru poljoprivrede i šumarstva Goranu Kneževiću. Zbog ovakvih tekstova objavljenih u dnevnoj štampi rafovi u prodavnicama su prepuni mleka i mlečnih proizvoda, iako su ovi proizvodi u potpunosti ispravni, tj. nemaju štetne posledice po zdravlje građana. Uznemireni građani više nemaju hrabrosti da kupuju „sumnjivu robu“. Vlada Srbije je već izašla u javnost sa informacijom da će obaviti istrage zbog sumnji da neko netačnim informacijama pokušava da stvori uslove za uvoz stočne hrane od genetski modifikovanih organizama.
Šta motiviše gospođu Dulić-Marković da ovako plaši srpsku javnost? Možda vaspitanje stečeno u roditeljskoj kući prepunoj kontroverzi prema srpskom narodu akredituje gospođu Dulić-Marković da se javno hvališe kako je učestvovala u uvozu ogromnih količina sojine sačme. I danas se još prepričava kako je bivša ministarka u jednom mahu odobrila da u zemlju uđe 20 hiljada, a u drugom 200 hiljada tona genetski modifikovane sojine sačme. O katastrofalnim posledicama po zdravlje koje izazivaju genetski modifikovani organizmi (GMO) ne vredi pričati. I da li je uopšte više potrebno posebno objašnjavati šta je i ko je opasan po život građana Srbije?
Predrag Prokopljević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.