Uzet DNK 13 osumnjičenih

Izvor: Večernje novosti, 08.Mar.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzet DNK 13 osumnjičenih

Počelo saslušavanje svedoka u slučaju smrti Rifata Tiganja u pogonu za preradu mesa. Porodici rečeno da se obesio, a istraga ponovo otvorena 2018. KAKO "Novosti" nezvanično saznaju, prethodnih dana intenzivno se saslušavaju gotovo svi radnici firme za proizvodnju mesa u Tutinu, gde je Rifat Tiganj ubijen pre deset godina, a u četvrtak je uzet i DNK od 13 osumnjičenih. Ovaj slučaj je iz nepoznatog razloga zataškan, porodici je rečeno da se Rifat ubio, ali je istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jula 2018. ponovo otvorena. Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, proveravaju se svi sa kojima je nesrećni čovek radio i sa kojima je neposredno pre smrti bio u kontaktu. Porodica Tiganj tvrdi da su neki od radnika konstantno maltretirali Rifata.PROČITAJTE JOŠ - Devet godina skrivano ubistvo? Decenija je prošla od smrti Rifata Tiganja (27), mesarskog radnika iz Tutina, koji je u martu 2009. godine pronađen obešen u privatnom pogonu za preradu mesa gde je bio zaposlen. Više tužilaštvo u Novom Pazaru sada sprovodi istragu i to na zahtev Rifatove supruge Mirsade koja je sasvim slučajno došla do nalaza veštaka sa obdukcije. U njemu je jasno stajalo da je Rifatova smrt bila - nasilna. Iako je Rifatovo beživotno telo pronađeno kako visi na konopcu u pogonu gde je radio, policija nije bila sigurna da se radi o samoubistvu - vešanju. Sumnjalo se da ga je neko nasmrt pretukao i sve inscenirao da podseća na suicid. Zbog toga je zvanično zatraženo da se uzme DNK od 13 osumnjičenih i pošalje na analizu. Ipak, istražni sudija koji je vodio slučaj (tada nije bilo tužilačke istrage) to nije dozvolio, već je zatvorio predmet sa obrazloženjem da se Rifat Tiganj obesio.PROČITAJTE JOŠ - SMRT MESARA: Znala sam da je ubijen, ali nisam mogla to da dokažem - Dobro je da je konačno istraga počela. Mi se nadamo da će sada sve do tančina biti ispitano i da neće biti kardinalnih propusta kakvi su učinjeni 2009 - kaže Mirsada Tiganj. - Očekujem da će ubicu stići ruka pravde.Viši sud u Novom Pazaru Više tužilašto i Viši sud u Novom Pazaru još se nisu oglasili u vezi sa ovim slučajem koji je prilično uznemirio javnost u ovom kraju. ADVOKAT: KO JE ZATVORIO SLUČAJ? RIFAT je najpre udaran tupim predmetom u glavu, a potom je zadavljen. Nakon toga je obešen kako bi sve ličilo na samoubistvo - rekao je advokat Rifatove porodice Munever Hot, na prošlonedeljnoj konferenciji za medije ispred novopazarske palate pravde. On je istakao da istraga treba da utvrdi ko je i zašto zatvorio slučaj sa obrazloženjem da se radi o samoubistvu i ko je u fioku stavio nalaz veštaka sa obdukcije u kome jasno stoji da se radi o - ubistvu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MISTERIJA BRUTALNOG UBISTVA MESARA Nakon devet godina policija uzela DNK od 13 osumnjičenih da su iscenirali samoubistvo Novopazarca

Izvor: Blic, 08.Mar.2019

Prethodnih nekoliko dana počela su saslušanja gotovo svih radnika firme za proizvodnju mesa u Tutinu, gde je Rifat Tiganj ubijen pre devet godina. U četvrtak je uzet i DNK od 13 osumnjičenih za zločin!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.