Uzalud  zvala ćerku telefonom

Izvor: Blic, 10.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzalud zvala ćerku telefonom

Glavo moja lepa, šta su ti uradili, tiho je juče jecala Elizabeta Marinković nad kovčegom svoje ćerke Aleksandre (17) koja je poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći 8. aprila oko 10 časova u Knjaževačkoj ulici, nakon što je na nju, dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, skuterom naleteo Vladimir Janković (24) i odbacio je pod točkove kamiona.

Elizabeta je tog jutra ćerku ispratila u školu i nakon toga pošla da kupi hleb, kada je usput, u Knjaževačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulici, videla gužvu i policijski uviđaj. Od prolaznika je saznala da je vozač motora naleteo na pešaka na prelazu i da su oboje na licu mesta stradali.

- Nisam znala da je moje dete poginulo. Pozovem je na mobilni - ne javlja se, zovem drugarice ne znaju gde je. Istrčim nazad na ulicu i - vidim njene patike na asfaltu - priča Elizabeta skrhana bolom.

Vest o pogibiji Aleksandre njenog oca Velibora zatekla je u Crnoj Gori, gde je otputovao prošlog petka da bi pokušao da nađe posao kao konobar. Marinkovići su se u Niš doselili pre četiri godine iz Velike Plane. Živeli su kao podstanari, a u iznajmljenom kućerku u Ulici Ivana Gorana Kovačića, nekoliko stotina metara od mesta nesreće, stanovali su od oktobra 2008. godine.

Kovčeg sa telom nastradale devojke juče je dopremljen u njihov podstanarski dom. Od Aleksandre su se oprostili njeni školski drugovi iz odeljenja II/7 Prehrambeno-hemijske škole, kao i školski drugovi njenog rođenog brata Stefana koji pohađa sedmi razred u OŠ „Njegoš”. Uplakane, direktorka Prehrambeno-hemijske škole Ljiljana Denić i razredni starešina Vesna Stojicev o nastradaloj učenici imaju samo najlepše reči.

- Bila je odličan đak, iz svakog predmeta imala je po tri petice. Bilo mi je krivo kada joj nedavno nisu odobrili republičku stipendiju. Bila je izuzetna i kao čovek i kao učenik, bar deset godina zrelija od generacije. To je bilo toliko savesno dete da nikada nije ulicu prešla van pešačkog prelaza. Majku je stalno opominjala da vodi računa kako prelazi ulicu jer je zbog obaveza i briga često zamišljena, mlađeg brata je savetovala rečima: „Bato, ljubi te dada, uvek prelazi ulicu na pešačkom prelazu”. Tog je jutra krenula do drugarice koja živi na Bulevaru Nemanjića, pa da zajedno dođu u školu. Mogla je i niže niz ulicu da pređe preko pešačkog" - suznih očiju priča razredna.

Kada se posumnjalo da je Aleksandra nastradala, drugovi i drugarice iz odeljenja su se okupili ispred škole, čekali su razrednu da dođe iz policije.

- Pitali su me uglas: „Razredna je l’ da da nije ona?”. Kada sam počela da plačem, bilo im je jasno - dodaje razredna. Direktorka Ljiljana Denić kaže da će škola pomoći roditeljima u troškovima oko sahrane.

- Aleksandra nikada nije dozvolila da se zna da je skromnijeg materijalnog stanja. Uvek je bila pristojno obučena, nikada se nije žalila. Bila je dete za primer - veli direktorka Ljiljana Denić. Aleksandra će biti sahranjena danas u 16 časova na Novom groblju u Nišu.

U ovom stravičnom udesu poginuo je i vozač skutera Vladimir Janković, koji je posle naletanja na Aleksandru i sam podleteo pod kamion.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POŠLA U ŠKOLU, POGINULA NA PEŠAČKOM

Izvor: Press, 09.Apr.2009, 23:39

Aleksandra Marinković (17) iz Niša krenula u sredu u školu i poginula na pešačkom prelazu u Knjaževačkoj ulici u naselju Durlan. Nesrećnu devojku udario vozač skutera i bacio je pod šleper. . Aleksandra Marinković (17) iz Niša krenula je u sredu u školu i poginula na pešačkom prelazu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.