Uvređeni mladić pucao po gostima

Izvor: Blic, 24.Okt.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvređeni mladić pucao po gostima

NOVI SAD - U vatrenom obračunu kome je prethodila svađa pijanih gostiju, ispred kafića “Kampari” u centru Žablja, ranjeni su preksinoć oko tri sata ujutro tri mladića i jedna devojka.

Osumnjičeni Miloš F. (25) iz Žablja, koji je ranio četvoro ljudi i podigao na noge celo bačko mesto, još je u bekstvu, a policija saopštava da traga za njim. U pucnjavi su povređeni: Stevan P. (31) iz Žablja, radnik obezbeđenja kafea, Stevan V. (22) iz Kovilja, Đorđe B. (28) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Đurđeva i maloletna devojka, sedamnaestogodišnjakinja iz Đurđeva. Svi oni bili su gosti "Kamparija”.

Ranjeni su zbrinuti u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine sa teškim telesnim povredama, prostrelnim ranama nogu. Maloletna devojka je odmah puštena kući, s obzirom na to da je imala samo lakše povrede od rikošeta.

- Sva trojica se nalaze van životne opasnosti i smeštena su u Kliničkom centru. Operisani su i iz Urgentnog centra će naknadno biti prebačeni na odeljenje ortopedije - kaže Jelena Jurišin, portparol Kliničkog centra Vojvodine.

Šta je izazvalo sukob koji umalo da preraste u tragediju, policija i dalje istražuje, a saslušanja očevidaca, roditelja i porodica ranjenih još traju. Zasada je izvesno samo da je pucnjavi prethodio verbalni, a potom i fizički obračun osumnjičenog i obezbeđenja "Kamparija”.

Omiljeno mesto izlaska

Kafić "Kampari” u Žablju je jedno od najomiljenijih mesta za izlazak u ovom naselju i tu se svakog vikenda okuplja veliki broj mladih. Do sada nisu zableženi ovako ozbiljni incidenti.

- Nešto pre tri časa u kafiću je došlo do rasprave i potom do fizičkog obračuna između Miliša F. i jednog njegovog prijatelja sa radnicima obebeđenja. Još nije utvrđeno koji je povod rasprave, ali se zna da je osumnjičeni bio pod uticajem alkohola. Došlo je i do fizičkog obračuna i radnik obezbeđenja Stevan P. je osumnjičenog i njegovog druga više puta udario i nakon toga izbacio iz kafića - navodi izvor "Blica” iz novosadske policije.

Nakon što je izbačen iz kafea, Miloš F. je otrčao u nepoznatom pravcu, pretpostavlja se do kola ili do stana, i vratio se pred kafanu sa pištoljem.

Bez oklevanja pucao je u pravcu Stevana P. Osumnjičeni je, kako saznajemo, ispalio najmanje pet do šest hitaca i tom prilikom ranio ne samo radnika obezbeđenja, na koga je nišanio, već i troje gostiju kafića.

- Čim je ispalio metke, Miloš je počeo da beži, a za njim su potrčali i ostali iz obezbeđenja. Međutim, momak je u jednom trenutku stao, okrenuo se ka onima koji su trčali za njim i zapretio da će opet otvoriti vatru. Pustili su ga da pobegne - pričaju očevici događaja.

Novosadska policija je protiv Miloša F. podigla krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Povezane vesti: U napadu u Nikšiću jedan mrtav, dvojica teško ranjena Oteto sedam estonskih turista u Libanu Devet hitaca u vođu „Alkatraza“, sukob među dilerima droge Dve osobe ranjene u pucnjavi u Strahinjića Bana Policajac ranio mladića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.