Izvor: Politika, 16.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen identitet ugljenisanog tela iz kontejnera

Beogradska policija identifikovala je osobu čije je ugljenisano telo nađeno 13. januara ove godine, u kontejneru na Smederevskom putu u Beogradu. Reč je o mladiću Darku Deliću (21) iz Beograda, saopštio je MUP Srbije. Kako nezvanično saznajemo, Delić ima dosije u policiji i ranije je bio osuđivan zbog trgovine narkoticima.

Policija je žrtvu ovog svirepog ubistva identifikovala na osnovu uporedne DNK-a analize uzorka žrtve i njegove majke. Saznavši za zločin Delićeva majka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je u policiji prijavila da joj je sin nestao u noći između ponedeljka i utorka, što je inspektorima bio dobar trag u istrazi ovog slučaja.

Beogradski Institut za sudsku medicinu u toku jučerašnjeg dana dobio je rezultate DNK-a analize uzorka žrtve kojima je bilo utvrđeno da je reč o mlađem muškarcu, ali vreme smrti kao ni tačan broj godina nisu mogli precizno da se odrede.

U međuvremenu, u Kriminalističkom centru policije rađena je analiza DNK-a uzorka uzetog od majke koja je prijavila nestanak sina. U toku jučerašnjeg popodneva u policiji je uporednom analizom rezultata DNK-a potvrđeno da je reč o Darku Deliću.

Delić je, kako saznajemo, pripadao grupi sa Karaburme koja je dilovala drogu. Prema istim nezvaničnim informacijama, policija je utvrdila da je iz ove kriminalne grupe nestala još jedna osoba. Za sada još nije poznato da li je ta osoba ubijena ili je možda umešana u likvidaciju Delića.

Podsetimo, obdukcijom je utvrđeno da je Delić prvo upucan u glavu, a zatim zapaljen u kontejneru na Smederevskom putu. Događaj jeotkriven kada je stanovnik naselja Livadice, koje se nalazi oko 30 kilometara od centra Beograda prijavio policiji da je u kontejneru video ugljenisano telo.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 17/01/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.