Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopio se učenik

Utopio se učenik

BUDVA - Aleksandar Đokić (15), učenik osmog razreda Osnovne škole 'Dositej Obradović' iz Smedereva, utopio se prekjuče posle podne na plaži u Bečićima, u blizini hotela 'Naftagas'.

Nesrećni dečak boravio je sa školskim drugovima na ekskurziji u bečićkom odmaralištu 'Zlatibor'. Stotinak smederevskih školaraca otišli su na plažu u Bečićima i kupali se bez nadzora spasioca i profesora. Vođa puta ekskurzije, čije ime nije saopšteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primetio je da jedan dečak nedostaje. Potražio je pomoć u obližnjem plažnom kiosku pitajući prodavačicu da li ima telefon spasioca.

U pomoć je prvi pritekao jedan poljski turista koji se na plaži kupao sa porodicom. On je zaronio u more i na dvadesetak metara od obale sa dna izvukao dečaka kome više nije bilo pomoći. Na obali se pokušalo sa reanimacijom, ali su lekari budvanskog Doma zdravlja samo mogli da konstatuju smrt.

Nesrećni dečak trebalo je juče da se vrati sa svojim drugovima u Smederevo. Istražni sudija Miroslav Bašović, koji je izvršio uviđaj, saopštio je da je naložio obdukciju tela Aleksandra Đokića, kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Direktor OŠ 'Dositej Obradović' Radosav Milić kaže da su na kupanju bili svi učenici i nastavnici, ali da niko tačno nije video šta se dogodilo.

- Deca su primetila da Aleksandra nema i neko je rekao da je bio na sandolini i skliznuo u vodu. Drugi su pričali da je u sobi. Sve je bilo nekako čudno, bez panike - rekli su mi nastavnici. Nastavnik Dragić Zečević, koji je bio najbliži mestu nesreće, i Acin razredni starešina Dobrica Živanović su uz pomoć jednog Poljaka pronašli dečaka u vodi, ali on tada već nije davao znake života. Na obali je, u iščekivanju Hitne pomoći, jedna medicinska sestra pokušala sve da Đokića povrati u život, ali, nažalost, nije uspela - priča direktor škole koji je istog dana avionom otišao u Budvu.

Prema rečima direktora Milića, otac Jovica Đokić, koji je otputovao kako bi preuzeo telo dečaka, ne osuđuje nikoga.

- Otac mi je rekao da je Aca, koji je živeo s njim, babom i dedom, jedva čekao da ide na ekskurziju da bi se kupao, ali da nije znao da pliva. Pružićemo svaku pomoć porodici, ali ovo je jezivo. Sahranjivao sam bližnje, dete mi je imalo tešku operaciju, ali čini mi se da se nikada nisam osećao ovako strašno - kaže direktor.

Sahrana Aleksandra Đokića obaviće se sutra. U ponedeljak će biti proglašen dan žalosti i održana komemorativna sednica Nastavničkog veća, a učenici toga dana neće ići u školu. B. Ćetković - J. Ilić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.