Izvor: B92, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopio se kupač u Čačku

Čačak -- 25-godišnji Marko Stamenković iz Kragujevca utopio se juče na kupalištu kod brane na Zapadnoj Moravi u Čačku.

U neposrednoj blizini vidno su istaknuti znaci upozorenja da je tu kupanje zabranjeno. Lekari Hitne pomoći su uzaludno pokušavali reanimaciju u čačanskoj bolnici. Stamenković je u Čačku boravio u poseti drugovima sa kojima je studirao.

Direktor Sportskog centra Mladost Dragan Savković je rekao da se, uprkos svim merama bezbednosti i vidno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postavljenim upozorenjima, pojedini kupači na gradskoj plaži kupaju u zabranjenim zonama.

Prema njegovim rečima spasioci i redari nisu u mogućnosti da fizički sprečavaju kupače da se kupaju u zabranjenim zonama.

Savković je rekao da prilikom većeg priliva vode slapovi ispod zatvarača na čačanskoj brani imaju efekat veš mašine, zbog čega je izuzetno opasno kupati se na tom mestu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.