Izvor: Blic, 09.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utajili 108,5 miliona dinara

Poreska policija podnela je Opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv trojice direktora preduzeća "Mega book" iz Beograda, Vrnjačke banje i Valjeva, saopštilo je danas odeljenje za komunikacije Poreske uprave.



Krivična prijava podneta je protiv M.Z. iz Beograda, D.M. iz Vrnjačke banje i G.A. iz Valjeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a oni se terete da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za 108,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Trojica direktora nisu od 2004. do 2007. godine obračunavala i plaćala porez po odbitku na isplate prihoda koje su nerezidentni obveznici preduzeća "Fit for sucess academy ltd" sa Gibraltara i "M.S. Defact Group" sa Kipra, ostvarila od autorskih naknada.

Tim preduzećima za autorske naknade bilo je isplaćeno više od 434 miliona dinara, a za taj iznos trebalo je da bude plaćeno 108,5 miliona dinara poreza, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.