Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2009, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustreljen u glavu

LAZAREVAC - Radmilo Đurđević (47), zvani Krekac, bivši fudbaler, nađen je juče mrtav u svom butiku „Kurjak“, u Karađorđevoj ulici u centru Lazarevca. Đurđevića je mrtvog pre podne pronašla njegova majka, koja je odmah pozvala Hitnu pomoć, ali su lekari mogli da konstatuju samo smrt.

Kako saznajemo, Đurđević je imao prostrelnu ranu na glavi, a istražni organi i policija ispituju da li je reč o ubistvu ili samoubistvu. Đurđević je juče pre podne bio sam u butiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pa je zasada nepoznato kako je stradao. U gradu sumnjaju da je Đurđević ubijen zato što se bavio

zelenašenjem jer je davao novac pod kamatu, pa nagađaju da je to možda motiv eventualnog ubistva.

Po čaršiji kruži verzija da se Đurđević najverovatnije dogovorio sa nekim od dužnika da se nađe u njegovom butiku, ali da je nepoznati ubica umesto novca ispalio smrtonosni hitac u vlasnika butika. Dobro upućeni smatraju i da je neko poslao profesionalnog ubicu da likvidira Đurđevića, kako bi ga ućutkao u vezi sa zelenašenjem.

Prema ovoj verziji, ubistvo je naručeno iz Valjeva, od grupe zelenaša sa kojim je Đurđević sarađivao, a čiji su pripadnici uhapšeni proletos.

Međutim, po drugoj verziji, Đurđević je digao ruku na sebe zbog finansijskih problema. Sagovornik Glasa je skloniji drugoj verziji, pošto je ispaljen samo jedan hitac u glavu.

Uviđaj su obavili istražni sudija i tužilac, koji je naredio da se izvrši obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Đurđević je bio oženjen i otac je dvoje dece.

Inače, polovinom januara je u Valjevu ubijen biznismen Miodrag Šakić (58), u sačekuši ispred stambene zgrade u valjevskom naselju Peti puk, dok je ulazio u svoju „mazdu“. Napadač je u Šakića ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i pobegao. Policija sumnja da je motiv ubistva penzionisanog oficira davanje novčanih pozajmica uz veliku kamatu.

Dva meseca kasnije u Valjevu na isti način je ubijen i biznismen Dragoslav Labović (32). Labović je ubijen sa dva hica iz sačmare za volanom svog džipa „folksvagen tuareg“ u nedelju, sat posle ponoći, na parkingu u dvorištu stambenih zgrada u Karađorđevoj ulici.

Na Labovića su dok je sedeo u džipu nepoznati počinioci ispalili dva hica iz sačmare kroz prozor sa suvozačeve strane. Za Labovića se pričalo i da se bavio i davanjem novčanih pozajmica pod kamatu. U proleće 2001. godine nepoznati napadači su u haustoru stambene zgrade u naselju Zbratimljeni gradovi iskasapili mačetama Gorana Gvozdenića, za koga se u to vreme pričalo da daje novac pod kamatu. Ubistvo Gvozdenića i dalje nije rasvetljeno.       

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.