Usmrtio mi je oca, a potom pucao u mene

Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usmrtio mi je oca, a potom pucao u mene

BELA CRKVA - Nejasni finansijski odnosi, najverovatnije su bili povod da u Beloj Crkvi u ispred zgrade u Beogradskoj ulici bb, prekjuče po podne Dragoljub Bićanin (46) hicem iz pištolja ubije Milivoja Milovanova Ćana (60) i pokuša da usmrti njegovog sina Željka (31). Iako je Bićanin ispalio nekoliko hitaca u pravcu Željka mladić je uspeo da pobegne.

Posle zločina Bićanin je otišao u policijsku stanicu i predao se, a u zgardi u Beogradskoj ulici obavljen je uviđaj i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nađen pištolj, za koji inače nije imao dozvolu, iz koga je ispalio smrtonosni hitac Milivoju Milovanovu u glavu. Iako se predao, Bićanin se na saslušanju u policiji branio ćutanjem, nije želeo da kaže šta ga je nateralo da ubije bivšeg poslovnog saradnika.

U kući porodice Milovanov pripremaju se za sahranu. Željko Milovanov kaže da je Bićanin prekjuče uleteo kolima na parking ispred nezavršenog hotela.

- Bio je na metar od mog oca, dok sam ja stajao nedaleko. Psovao je, uhvatio je mog oca, bacio ga na zemlju i udarao ga. Udario sam ga, a on je izvadio pištolj i počeo da puca. Drugi hitac ispalio je u glavu mog oca koji se podigao. Pogledao je u mene, video sam da sam sledeći i počeo sam da bežim. Pucao je ponovo. Jurio me je kolima. Uspeo sam da se prikrijem, prošao je pored mene, ali me je, kada sam krenuo nazad, ponovo pojurio. Zaključao sam se u upravnu zgradu i pozvao policiju. On je tada u prizemlju objekta klupama porazbijao izloge - kaže Željko i dodaje da im je Bićanin bio prijatelj - i garant.

- Da li bi vi nekome bili žirant da niste prijatelji? Kredit od 80.000 evra podigli smo 2005. godine. Od 12 rata deset je isplaćeno, ostale su još dve.

Željko Milovanov, Milivoje Milovanov

Vratili smo 65.000 evra. Prodajemo kamion da bismo vratili dug. Bićaninu je tog dana blokiran račun. Nikada ranije nismo imali problema s njim, nismo mu bili dužni, niti mu je ikada zbog nas sa računa skinut novac. On je sve ovo izazvao. Pucao je sa deset centimetara mom ocu u glavu. To je svirepo ubistvo i to na peti rođendan moje ćerke - kaže ožalošćeni sin i dodaje da je bilo i očevidaca.

I porodica Bićanin skrhana je bolom i tugom. Dragoljubova majka Kadivka u suzama govori o sinu, o kom niko iz Bele Crkve nema ružnih reči. Još je nejasno šta je Dragoljuba, oca tri ćerke, nateralo da drugome uskrati život.

- Nikada nam nije bilo lako, ali smo se uvek snalazili. On nam je jedinac. Pored penzija podigli smo i voćnjak, a bavio se i otkupom voća. Dobar je čovek, uvek je pare pozajmljivao drugima. Čak je i zajmio da bi dao drugima. Poslednjih godina hteo je da proširi posao, kupi hladnjaču, ali je loše išlo. Mučio se za pare - kaže Bićaninova majka.

Bićanin je toga dana sa suprugom išao u kupovinu. Prema rečima njegove majke, rešio je da, kada je već bio u blizini, svrati do Milovanova.

- Pozajmljivali smo mu novac iako su nam govorili da to ne radimo. Vratio nam je te pare, ali kada ih je vratio, ništa nisu vredele. Otac je Dragoljubu govorio da ništa sa njim ne radi, a on je ipak pristao da mu bude žirant. Ne znam da li je Milovanov uplaćivao kredit, ali mom sinu su blokirali račun. Zbog toga mu je ceo posao stao. Od čega da hrani troje dece? On i supruga otišli su da pitaju šta se dešava, a šta se tamo desilo, ne znam ni ja - kaže majka Kadivka.

Belocrkvani o ovom tragičnom događaju ispredaju razne priče. U svima su zajednički novac, svađa i pištolj. Ostalo će se čuti na sudu. Bićanin je u istražnom zatvoru, a Milovanov će biti sahranjen danas.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Izvor: 24sata, 01.Apr.2009, 18:37

Policija je navela da je osumnjičeni Dragoljub B. juče posle podne nakon kraće svađe u Beloj Crkvi pucao u Milivoja i usmrtio ga na licu mesta.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.